«Η ποιητική της Χίου από τη ματιά των εικαστικών», εγκαινιάζεται την Πέμπτη

Εγκαινιάζεται την Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2014 και ώρα 7.30 μ.μ., η έκθεση «Η ποιητική της Χίου από τη ματιά των εικαστικών», στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών (Πειραιώς 256, Αγ. Ι. Ρέντης – Φουαγιέ Θεάτρου).

Η έκθεση, που διοργανώνουν το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), σε συνεργασία με την Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών (ΑΣΚΤ), θα διαρκέσει έως την Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2014 και η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Στο πλαίσιο των εγκαινίων της έκθεσης, και με αφορμή την πρόσφατη ένταξη της καλλιέργειας της μαστίχας στον αντιπροσωπευτικό κατάλογο της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς της ανθρωπότητας της UNESCO, θα πραγματοποιηθούν σύντομες ομιλίες από την κα Σταυρούλα – Βίλλυ Φωτοπούλου, διευθύντρια Νεώτερου Πολιτιστικού Αποθέματος και Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Γενικής Διεύθυνσης Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και τον κ. Ευθύμιο Μονίαρο, πρόεδρο της Ένωσης Μαστιχοπαραγωγών Χίου.

Η έκθεση αποτελεί την καταληκτική δράση του 1ου φεστιβάλ μαστίχας, που στόχευε στην ευαισθητοποίηση του κοινού σε θέματα που αφορούν, ευρύτερα, τον πολιτισμό της μαστίχας (υλική και άυλη πολιτιστική κληρονομιά, σύγχρονη καλλιτεχνική δημιουργία, σύνδεση φυσικού και πολιτιστικού περιβάλλοντος).

Στην έκθεση συμμετέχουν αλφαβητικά οι φοιτητές: Αντζουλίδης Αντώνης, Αντωνάκης Εμμανουήλ, Αρτέμης Χρήστος Γεώργιος, Ασημάκη Σπυριδούλα, Βρεττού Δήμητρα, Γιαλής Φαίδων, Γιαννούτσος Γιάννης, Γρηγοροπούλου Εύη, Δεσποτάκη Δικαία, Κάρυου Δέσποινα, Κατσαμπέρη Νικολέττα, Κορδαλή Ελένη, Κούκκου Παρασκευή, Κυριακίδου Άντρια, Λόη Αγγελική, Μεθενίτη Ρενάτα, Πετρανάκη Αλεξάνδρα, Σιψάς Ηλίας, Τελκή Ευαγγελία, Τοπαλίδου Κρυσταλλία και Τριανταφύλλου Αντώνης.

Ώρες λειτουργίας έκθεσης: 11.00 – 20.30 (Δευτέρα – Παρασκευή)