Κεραυνοί σε ουρανοκατέβατους και ορντινάντσες

Φωτιά και λαύρα ήταν το βράδυ της Δευτέρας, στη κεντρική προεκλογική της συγκέντρωση, η κα Μαρία Σταυρινούδη, για τους ουρανοκατέβατους, όπως είπε, που θα περάσουν απαρατήρητοι και ούτε καν με μαύρα χρώματα δεν θα γραφτεί το πέρασμά τους από το νησί.

Συνεχίζοντας την αντιπαράθεσή της με τον συνυποψήφιό της κ. Νότη Μηταράκη, η υποψήφια βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, στο ξενοδοχείο «Χανδρής», μπροστά σε ένα ακροατήριο, που μάλλον αυτά ήθελε να ακούσει, χαρακτήρισε προσβλητικό και πρωτόγνωρο τον προεκλογικό αγώνα στη Χίο. Κατήγγειλε δε ψεύτικες δημοσκοπήσεις και δήλωσε ότι «εγώ δεν πάτησα σε άλλους για να ανέβω».

Από την οργή και τα πυρά της δεν ξέφυγαν ακόμα και εκλεγμένοι (προφανώς τοπικοί παράγοντες), οι οποίοι – όπως είπε – ενώ έπρεπε να έχουν καταθέσει την κομματική τους ταυτότητα, έχουν γίνει ορντινάντσες υποψηφίων και τηλεφωνούν, υποσχόμενοι εξασφάλιση εργασίας.

stavrinoudi 036

 

Μπροστά η Χίος και τα προβλήματά της

Η κα Σταυρινούδη μίλησε επί μακρόν στα σοβαρά προβλήματα της Χίου, με ιδιαίτερες αναφορές στην μαστίχα, η οποία πρέπει να αποδώσει περισσότερα κέρδη στους μαστιχοπαραγωγούς και κάλεσε την Ένωση Μαστιχοπαραγωγών Χίου να γίνει περισσότερο εξωστρεφής και να αναζητήσει νέες αγορές για το προϊόν.

Επίσης, αναφέρθηκε στην προώθηση των έργων του αεροδρομίου και της ανάπτυξης του λιμένα Μεστών, στην καθιέρωση ειδικά σχεδιασμένου σήματος για τα χιώτικα προϊόντα, το οποίο θα χορηγεί στις παραγωγικές επιχειρήσεις το Επιμελητήριο Χίου, με στόχο να αποκτήσει η Χίος, που κάποτε ήταν το πρώτο εμπορικό νησί της Μεσογείου, τη θέση που της αξίζει.

Από την ομιλία της δεν έλειψε και η αυτοκριτική για την ευθύνη της παράταξης της Νέας Δημοκρατίας για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα, ενώ εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ. Εξέφρασε δε την αισιοδοξία της ότι η Ευρώπη θα βοηθήσει, όπως οφείλει την ελλάδα, αφγού έχουν γίνει όλα όσα έχουν συμφωνηθεί.

Την κα Σταυρινούδη προλόγισε ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού και αντιδήμαρχος Χαϊδαρίου κ. Πέτρος Καραβίτης, ενώ χαιρετισμούς έστειλαν ο κ. Μανώλης Κεφαλογιάννης και η κα Μαριέτα Γιαννάκου.

Διακρίναμε στο ακροατήριο τον αντιπεριφερειάρχη Χίου κ. Σταμάτη Κάρμαντζη, τους πρώην βουλευτές Χίου κ.κ. Γιάννη Κοσμίδη και Γιάννη Πίττα, τους πρώην δημάρχους κ.κ. Παντελή Βρουλλή και Πέτρο Παντελάρα, τον διοικητή του νοσοκομείου Χίου κ. Γιώργο Επιτροπάκη, τον δημοτικό σύμβουλο κ. Παντελή Καμπούρη, τον παλαίμαχο ποδοσφαιριστή κ. Θωμά Μαύρο κ.ά.