Κονταροχτυπιούνται για μια δουλειά, με ποιο το τελικό όφελος;

Στο νήμα κρίθηκε τελικά ο μειοδοτικός διαγωνισμός για τον καθαρισμό των γραφείων της Τεχνικής Υπηρεσίας του δήμου Χίου. Τα 11.600 ευρώ που είχε προκαθορίσει ο δήμος ως τιμή εκκίνησης αποτέλεσαν δέλεαρ για πέντε διαγωνιζόμενους, οι οποίοι – μάλιστα – στο σύνολο τους κατέθεσαν προσφορές κάτω από τις 10.000, συμπεριλαμβανομένου και του ΦΠΑ!

Το γεγονός αυτό δημιουργεί αρκετές απορίες, αφού η σύμβαση που θα κληθεί να υπογράψει ο μειοδότης αφορά περίοδο12 μηνών ενώ αν αφαιρεθεί η εφορία, η προκαταβολή φόρου του επόμενου έτους, οι ασφαλιστικές εισφορές και τα έξοδα αγοράς υλικών καθαρισμού, μετακίνησης και λοιπά λειτουργικά, αναρωτιέται κανείς τι θα απομείνει…

Στα αξιοσημείωτα η κατάθεση προσφοράς και από την ΚΟΙΣΠΕ ψυχικά πασχόντων που χρόνια τώρα επιζητεί την στήριξη του δήμου Χίου, χωρίς επιτυχία και παρά το γεγονός ότι ο δήμος είναι από τους μετόχους της.

Πάντως, τώρα «χτυπάει» με καλές προοπτικές τη δουλειά, αφού η προσφορά που κατέθεσε υπολείπεται ελάχιστα από αυτήν που σε πρώτη φάση κρίθηκε ως η πλέον συμφέρουσα για τον δήμο Χίου.