Κτίριο – φιλέτο ετοιμάζεται να αγοράσει ο δήμος Χίου

Την αγορά ακινήτου κόστους 500.000 ευρώ προγραμματίζει ο δήμος Χίου, αλλά ακόμη κρατάει ως επτασφράγιστο μυστικό την ταυτότητα του κτιρίου, το οποίο είναι διατηρητέο.

Η απόφαση, ωστόσο, θεωρείται, ειλημμένη, καθώς ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Στρατής Γδύσης επιχείρησε σήμερα στη συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής να εγκρίνει δαπάνη λίγων εκατοντάδων ευρώ, ώστε να πληρωθεί ο εκτιμητής, ο δικηγόρος και ο συμβολαιογράφος, που πρόκειται να αναλάβουν τα διαδικαστικά θέματα, ώστε το κτίριο να περάσει σύντομα στην κυριότητα του δήμου Χίου.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο, πρόκειται για ένα διατηρητέο κτίριο υψηλής αξίας, που προσφέρεται από ιδιώτη στη παραπάνω τιμή και το οποίο τηρεί τις προδιαγραφές για χρηματοδότηση από ειδικό πρόγραμμα.

Ο κ. Γδύσης αν και πιέστηκε να αποκαλύψει λεπτομέρειες της υπόθεσης, δεν θέλησε να δώσει περαιτέρω πληροφορίες, με αποτέλεσμα οι σύμβουλοι της μειοψηφίας να δηλώσουν ότι θα προσβάλουν την απόφαση για την έγκριση της δαπάνης που ζητήθηκε, εξηγώντας ότι δεν είναι δυνατόν να έρχονται υπό καθεστώς μυστικότητας τέτοια ζητήματα στην συνεδρίαση του οργάνου,

Κατόπιν τούτου και προκειμένου να αποφευχθεί εμπλοκή στη υπόθεση, ο αντιδήμαρχος απέσυρε το θέμα, το οποίο πάντως σύντομα θα επανέλθει στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου με όλες τις σχετικές εισηγήσεις.