Κόντρες μέχρι τελικής πτώσεως, για μια θέση στο ψηφοδέλτιο της Χίου

Χωρίς εκπλήξεις ανακοινώθηκε και επισήμως από τη Νέα Δημοκρατία το ψηφοδέλτιο Χίου του κόμματος, το οποίο είχε μεν κλείσει ουσιαστικά, πλην – όμως – ουδείς μπορούσε να αποκλείσει αλλαγή της τελευταίας στιγμής, αφού και στο παραπέντε οι πιέσεις των εκτός ήταν ασφυκτικές.

Στη σημερινή συνεδρίαση της εκτελεστικής γραμματείας του κόμματος οριστικοποιήθηκαν οι υποψηφιότητες που για τον νομό Χίου είναι ο κ. Νότης Μηταράκης, ο κ. Σταύρος Μιχαηλίδης, ο κ. Γιάννης Ξενάκης και η κα Μαρία Σταυρινούδη.

Όπως και σε προηγούμενο δημοσίευμά μας είχαμε αναφέρει, η οριστικοποίηση του ψηφοδελτίου της Νέας Δημοκρατίας πέρασε δια πυρός και σιδήρου, αφού είχαν προκληθεί έντονες αντιδράσεις στη ΝΟΔΕ Χίου, αρχικά με την επίκληση καθυστέρησης στην ανακοίνωσή του (πανελλαδικό φαινόμενο, ωστόσο) και εν συνεχεία με τους αποκλεισμούς υποψηφίων από την τελική τετράδα.

Οι σοβαρότερες αντιδράσεις προήλθαν από τον κ. Γιάννη Μαλαφή, ο οποίος – σύμφωνα με πληροφορίες – φέρεται ότι έφτασε στο σημείο να δηλώσει ότι θα κατέλθει υποψήφιος με τον ΛΑΟΣ. Επίσης, στη Συγγρού εστάλη επιστολή με 45 υπογραφές και με αίτημα να αιτιολογηθεί ο αποκλεισμός του κ. Μαλαφή από την τελική τετράδα.

Διάψευση από τον κ. Μαλαφή και διευκρινίσεις (εδώ)

Τοπικά στελέχη του κόμματος δεν κρύβουν την ανησυχία τους για τις επιπτώσεις αυτής της αναστάτωσης στον προεκλογικό αγώνα και στο τελικό αποτέλεσμα και καταβάλλουν σύντονες προσπάθειες να επικρατήσει σύμπνοια και ομοψυχία.