Μαίνεται ο πόλεμος στη Ν.Δ.

Τα τύμπανα του πολέμου έχουν ηχήσει για τα καλά στο στρατόπεδο της Νέας Δημοκρατίας στη Χίο και οι εξελίξεις προμηνύονται ραγδαίες και καταιγιστικές, καθιστώντας δύσκολη την έκβαση της εκλογικής μάχης για το κόμμα.

Ήδη, έχει παραιτηθεί ο τομεάρχης της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για την Χίο, κ. Κώστας Κρέσπης, λόγω της τροπής που πήρε η υπόθεση της κατάρτισης του τοπικού ψηφοδελτίου και ειδικότερα για τις τρικλοποδιές και τα βέτο που ετίθεντο στη Συγγρού για ορισμένους υποψηφίους, όπως κατ΄ επανάληψη έχει καταγγελθεί.

Ο κ. Κρέσπης ήταν για πολλά χρόνια υπεύθυνος για τη Χίο κι όπως λένε άνθρωποι που γνωρίζουν από μέσα όλες τις εξελίξεις, ενδεχομένως αυτή η παραίτηση να είναι μόνον η αρχή. Γιατί τώρα ο πόλεμος παίρνει ευρύτερες διαστάσεις.

mitar_stavrin

Ο καθένας ακολουθεί την δική του πορεία

Είναι χαρακτηριστικό ότι ουδείς εκ των υποψηφίων ανταποκρίθηκε μέχρι στιγμής στην πρόσκληση του προέδρου της ΝΟΔΕ Χίου κ. Πρόδρομου Μανωλάκη για συντονισμένη παρουσία του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας στη Χίο. Δεν έχει γίνει καν η παρουσίαση των υποψηφίων, όπως έχει γίνει ή αναγγελθεί για όλα τα υπόλοιπα κόμματα που κατέρχονται στις εκλογές.

Επιπλέον κι ενώ δεν έχει γίνει αυτό, η κα Μαρία Σταυρινούδη έκανε δική της συνέντευξη Τύπου, παρουσιάζοντας το έργο της ως βουλευτής και τους στόχους της, ο κ. Νότης Μηταράκης εγκαινίασε το εκλογικό του κέντρο και ο κ. Σταύρος Μιχαηλίδης έχει ανακοινώσει την κεντρική προεκλογική συγκέντρωσή του για τις 22 Ιανουαρίου στο ξενοδοχείο «Χανδρής». Από την πλευρά του τέταρτου υποψηφίου του κ. Γιάννη Ξενάκη ουδεμία δημόσια δραστηριότητα παρατηρείται προς το παρόν.

mixailidis 03

Η δημοσκόπηση που άναψε φωτιές

Λάδι στη φωτιά ήρθε να ρίξει η δημοσκόπηση που εμφανίσθηκε σήμερα και την οποία, όπως καταγγέλλει η κα Μαρία Σταυρινούδη ανήρτησε στο προσωπικό facebook ο κ. Μηταράκης, χαρακτηρίζοντάς την «ως μία ΠΡΩΤΟΦΑΝΗ για τα Χιώτικα και Ελληνικά χρονικά, δημοσκόπηση ΟΧΙ κομμάτων μόνο, αλλά ΚΑΙ υποψηφίων».

Η κα Σταυρινούδη καλεί τον κ. Μηταράκη να απαντήσει τόσο στην ίδια, όσο και στους συνυποψήφιούς της κ.κ. Μιχαηλίδη και Ξενάκη στα ακόλουθα ερωτήματα που θέτει:

1. Ποιος χρηματοδότησε αυτήν την δημοσκόπηση;

2. Να μας ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙ ΑΜΕΣΑ τα στοιχεία ΟΛΩΝ ΟΣΩΝ έλαβαν μέρος στο ‘….γκάλοπ’. Με ονοματεπώνυμο και τηλέφωνα.

3. Η ‘υποτιθέμενη δημοσκόπηση’ έγινε 3-5 Ιανουαρίου, όταν οι άλλοι δυο συνυποψήφιοί μου, δεν ήταν καν υποψήφιοι ακόμα! Τι είδους νέα ήθη είναι αυτά;

4. Το σύνολο των υποτιθέμενων ποσοστών είναι 57%. Περισσεύει ένα 43%. Που πήγε αυτό;

5. Να δημοσιοποιήσει, έστω και μια παρόμοια …’ δημοσκόπηση…’, που έχει δει επίσημα το φως της δημοσιότητας για υποψηφίους, τα τελευταία 40 χρόνια!

xenakis 1

Και η κα Σταυρινούδη καταλήγει με την επισήμανση ότι «όποιος συμμετέχει στα ψηφοδέλτια της Χίου, από όποιον χώρο κι αν προέρχεται, θα πολιτεύεται με ΤΑ ΗΘΗ ΤΗΣ ΧΙΟΥ ΚΑΙ ΜΟΝΟ! Εδώ στην Χίο γνωριζόμαστε όλοι μεταξύ μας και έχουμε έναν κανόνα. Αντίπαλοι είμαστε ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ και σέβεται ο ένας τον άλλον και τις απόψεις του, από όποιο κόμμα κι αν προέρχεται. Τέτοιου είδους ήθη και προεκλογικός αγώνας, μπορεί να είναι συνήθη σε άλλες περιφέρειες, ΟΧΙ ΟΜΩΣ ΣΤΗΝ ΧΙΟ! Όποιος δεν σεβαστεί τους Χιώτικους κανόνες, θα βρει ΤΟΥΣ ΧΙΩΤΕΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥ!».

και ως υστερόγραφα σημειώνει:

Υ.Γ. Τα παραπάνω είναι η απάντηση μου και στις ‘κυοφορούσες’ δημοκοπήσεις – που …..έχουν γίνει ήδη…. για το διάστημα π.χ 20-23/1

ΥΓ2. Η Alco είναι η γνωστή εταιρεία η οποία στις εκλογές του 2012 , στην τελευταία της δημοσκόπηση έδινε 6,7 % στον ΣΥΡΙΖΑ και το επίσημο αποτέλεσμα, ήταν 16,78 %. Ο νοών νοήτω…..

Πώς σχολιάζει τις καταγγελίες της κας Σταυρινούδη ο κ. Νότης Μηταράκης (εδώ)

manolakis 3