Με παρέμβαση πολιτών απετράπη πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας

Απετράπη στη Χίο, την τελευταία στιγμή, ακόμα ένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας. Ομάδα περίπου πενήντα πολιτών, κατέλαβε την είσοδο του Ειρηνοδικείου, αποτρέποντας τον πλειστηριασμό της οικίας του οφειλέτη, που έβγαινε στο σφυρί για δάνειο ύψους 93.000 ευρώ.

Ωστόσο, δεν έλειψαν και οι μικροεντάσεις μεταξύ μελών της «Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης» και της συμβολαιογράφου της τράπεζας, καθώς και της δικαστικής επιμελήτριας, αφού οι τελευταίοι προκειμένου να προχωρήσουν την διαδικασία πλειστηριασμού, κάλεσαν την αστυνομία.

Τελικά, μετά από περίπου δύο ώρες οι εντεταλμένοι της τράπεζας αποχώρησαν, άπρακτοι.

Ο οφειλέτης από την πλευρά του κατήγγειλε την σχετική απόφαση του Ειρηνοδικείου Χίου ως παράνομη, αφού σύμφωνα με τον ίδιο, ο δικαστής που έκρινε την υπόθεση αρνήθηκε να αναγνωρίσει το δικαίωμα προστασίας της πρώτης κατοικίας από κατασχέσεις λόγων οφειλών.

«Η μαζική κινητοποίηση μας είναι αυτή που θα αποτρέψει και τους μελλοντικούς πλειστηριασμούς. Δεν πρόκειται να αφήσουμε κανένα σπίτι συμπολίτη μας σε χέρια τραπεζίτη», δήλωσαν εκπρόσωποι από την πλευρά της «Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης».

 

pleistirias 2

Και στη Θεσσαλονίκη

Ένταση προκλήθηκε την Τετάρτη στο ισόγειο του δικαστικού μεγάρου Θεσσαλονίκης, όταν αντιδρώντες στους πλειστηριασμούς «μπλόκαραν» τη σχετική διαδικασία που επρόκειτο να διεξαχθεί.

Μέλη κινήματος κατά των πλειστηριασμών, αλλά και μέλη αριστερής παράταξης του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, παρενέβησαν κατά την έναρξη της διαδικασίας, φωνάζοντας συνθήματα. Επίσης πέταξαν φέιγ βολάν και επιχείρησαν να σηκώσουν πανό στην αίθουσα.

Αστυνομικοί τούς απομάκρυναν, ενώ για αρκετή ώρα επικράτησε ένταση. Μάλιστα, προσήχθη δικηγόρος κι όπως έγινε αργότερα γνωστό σε βάρος του σχηματίζεται δικογραφία για εξύβριση, ύστερα από έγκληση. Κι ο ίδιος, πάντως, προτίθεται να καταθέσει μήνυση.

Δεν είναι η πρώτη φορά που γίνονται τέτοιου είδους κινητοποιήσεις ενάντια στους πλειστηριασμούς. Ανάλογες έγιναν και τις δύο τελευταίες εβδομάδες.

ΠΗΓΗ: www.in.gr