Με την παραδοσιακή γιορτή των μπουναμάδων, υποδέχεται ο ΦΟΒ το 2015

Με την παραδοσιακή γιορτή των μπουναμάδων, η οποία τελείται ανελλιπώς από το 1956, θα γιορτάσει την πρωτοχρονιά τα 91 χρόνια παρουσίας και προσφοράς στα πολιτιστικά και αθλητικά δρώμενα της Χίου 1924 – 2015, ο Φιλοπρόδος Όμιλος Βροντάδου.

Στην εκδήλωση, που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 1η Ιανουαρίου 2015 και ώρα 5.30 το απόγευμα, στις εγκαταστάσεις του ΦΟΒ, θα παραστεί ο σεβασμιότατος μητροπολίτης Χίου κ. Μάρκος.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα τιμηθούν από τον ΦΟΒ, ο πανελληνιονίκης αθλητής του, Χριστόφορος Μερούσης για την κατάκτηση της πρώτης θέσης για 2η συνεχή χρονιά, στο πανελλήνιο πρωτάθλημα μαραθωνίου δρόμου, ο ταξίαρχος κ. Ιωάννης Παπαπροκοπίου με το αναμνηστικό του ΦΟΒ των 102 χρόνων από τη μάχη του Αίπους για την αγάπη του προς το σωματείο μας, και το τμήμα του Ερυθρού Σταυρού στη Χίο στα πρόσωπα των: Μαρίας Μανουρά, Ευαγγελίας Καλούπη, Ειρήνης Τζούμα και Κωνσταντίνου Μανουρά.

Θα επιδοθούν αναμνηστικά διπλώματα στους αθλητές και στις αθλήτριες: του βόλεϊ Εβελίνας Μαστραντώνη του Παντελή, του μπάσκετ Εμμανουήλ Μιμίδη του Μακάριου, του στίβου Ανδρέα Τσούρου του Γεωργίου και Γεωργίου Στείρου του Σταύρου και στους αθλητές της παιδικής ομάδας μπάσκετ του ΦΟΒ για την κατάκτηση του πρωταθλήματος παίδων το 2014.

Θα ακουστούν μποναμάδες (έμμετροι σατιρικοί στίχοι) των Ιάκωβου Μπριλή, Δημήτρη Κυριαζή, Δέσποινας Βλυσίδου και “ανώνυμου” φίλου.

Η χορωδία του ΦΟΒ υπό τη διεύθυνση του μουσικού κ. Σταύρου Στείρου θα τραγουδήσει τα παραδοσιακά κάλαντα και ο Άγιος Βασίλης θα μοιράσει δώρα.