Πενήντα αιτήσεις πλημμυροπαθών κατατέθηκαν στον δήμο Χίου

Περίπου πενήντα αιτήσεις πλημμυροπαθών, από τις τελευταίες καταστροφικές πλημμύρες, έχουν ήδη συγκεντρωθεί στο αρμόδιο γραφείο της Τεχνικής Υπηρεσίας του δήμου Χίου.

Οι κάτοικοι της Λαγκάδας αμέσως μετά τις καταστροφές που υπέστησαν από την πλημμύρα που έπληξε το χωριό τους την 14η Νοεμβρίου και ανταποκρινόμενοι στην σχετική πρόσκληση του δήμου Χίου, έτρεξαν με τα απαραίτητα δικαιολογητικά να υποβάλουν τις σχετικές αιτήσεις, ελπίζοντας στην εξίσου γρήγορη ανταπόκριση των υπηρεσιών για την καταβολή των ανάλογων αποζημιώσεων

«Εκτιμώ ότι πλέον έχει προσέλθει το σύνολο των πληγέντων, ωστόσο ίσως να υπάρχουν ακόμα ορισμένοι που θα εμφανιστούν τις επόμενες ημέρες», δήλωσε ο γενικός διευθυντής του δήμου κ. Αντώνης Μηλιός, ο οποίος έχει αναλάβει να παρακολουθεί στενά την υπόθεση ως επικεφαλής της Επιτροπής, που συστάθηκε ειδικά για αυτόν τον σκοπό, σε συνεργασία με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο τεχνικών υπηρεσιών κ. Στρατή Γδύση.

Όσον αφορά τη διαδικασία και σύμφωνα με τον ίδιο οι αιτήσεις θα προωθηθούν άμεσα στο υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, το οποίο και θα αναλάβει τις πληρωμές.

Ερωτηματικό ο χρόνος πληρωμών

Ερωτηματικό, ωστόσο, παραμένει ο χρόνος καταβολής των αποζημιώσεων αν και υπάρχει η εκτίμηση ότι η διαδικασία θα ολοκληρωθεί σύντομα, αφού δεν απαιτείται η κήρυξη της περιοχής ως πλημμυρόπληκτης .Κάτι που ωστόσο απαιτείται για την έκτακτη χρηματοδότηση αποκατάστασης των δημόσιων υποδομών αλλά και επιχειρήσεων που τυχόν έχουν πληγεί. Τη διαδικασία αυτή, σύμφωνα με τον κ. Μηλιό, πρέπει να αναλάβει η περιφέρεια Βορείου Αιγαίου

Σημειώνουμε ότι μέλη της επιτροπής καταγραφής των ζημιών υπάρχουν και στις περιοχές που επλήγησαν, όπως Συκιάδα, Λαγκάδα, Παντουκιός κ.α., προκειμένου να διευκολυνθούν οι δημότες των χωριών αυτών.

Συνοπτικά τα δικαιολογητικά είναι τα εξής:

  1. Φωτοτυπία αστυνομικής ταυτότητας.
  2. Υπεύθυνη δήλωση του Ν. 1599/86 (όπου θα αναφέρονται οι ζημιές).
  3. Ε1, Ε9 και εκκαθαριστικό 2014 ή μισθωτήριο συμβόλαιο (σε περίπτωση ενοικίασης).
  4. Βεβαίωση της Πυροσβεστικής (από το βιβλίο συμβάντων).
  5. Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης.
  6. Βεβαίωση μονίμου κατοικίας.

Για διευκρινίσεις και πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνα 22713 50051-56 της υπηρεσίας Πρόνοιας.