Προνομιακό πεδίο για τη Χίο η ναυτική εκπαίδευση

Η ναυτική εκπαίδευση είναι ένας προνομιακός τομέας για τη Χίο, που πρέπει να αναπτυχθεί ακόμα περισσότερο, επεσήμανε σε συνέντευξη Τύπου η βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ κα Θεανώ Φωτίου, που βρίσκεται στη Χίο.

Ήταν αποκαλυπτικά εξαιρετική η συζήτηση που είχαμε στη Σχολή Μηχανικών, τόνισε η κα Φωτίου και πρόσθεσε ότι σήμερα η ζήτηση είναι τριπλάσια της προσφοράς. Η ανωτατοποίηση των σχολών μηχανικών και πλοιάρχων, η πιστοποίησή τους μέσα από το δημόσιο εκπαιδευτικό σύστημα, η αναβάθμιση του εξοπλισμού τους και οι συνέργειες με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου θα μπορούσαν να καταστήσουν την Ελλάδα προνομιακή όχι μόνο σε επίπεδο εφοπλιστών, αλλά και ναυτικών.

Η κα Φωτίου, η οποία είναι υπεύθυνη παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ, θα παρουσιάσει στις 6 το απόγευμα, στο Ομήρειο, το πρόγραμμα του κόμματος για την εκπαιδευτική ανασυγκρότηση.

Στη φωτογραφία από αριστερά ο κ. Τέλης Τύμπας, πανεπιστημιακός, η κα Βάσω Μιχαλοπούλου, γραμματέας της νομαρχιακής επιτροπής Χίου του ΣΥΡΙΖΑ, η κα Θεανώ Φωτίου και ο κ. Σταύρος Καραβασίλης, υπεύθυνος θεμάτων Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ στη Χίο.