Σήμερα, από το Α’ Νεκροταφείο Αθηνών, η κηδεία του Σεραφείμ Φυντανίδη

Σήμερα, Σάββατο 27 Δεκεμβρίου 2014, στη μία το μεσημέρι, θα γίνει από το Α’ Νεκροταφείο Αθηνών, η κηδεία του Σεραφείμ Φυντανίδη, που έχασε τη μάχη με τη ζωή ανήμερα των Χριστουγέννων σε ηλικία 77 ετών.

Ο δημοσιογράφος εισήχθη πριν από λίγες ημέρες στην Ευρωκλινική Αθηνών και λίγο αργότερα, μεταφέρθηκε στην καρδιοχειρουργική κλινική του Ιπποκρατείου Νοσοκομείο Αθήνας λόγω σοβαρών καρδιολογικών προβλημάτων. Εκεί, υποβλήθηκε σε λεπτή χειρουργική επέμβαση μεγάλης διάρκειας, επανέκαμψε, ωστόσο το βράδυ των Χριστουγέννων παρουσίασε επιπλοκή και υπέστη ανακοπή καρδιάς.

Το διοικητικό συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, σε ανακοίνωσή του τονίζει ότι «η απώλεια του Σεραφείμ Φυντανίδη αφήνει ένα μεγάλο κενό στην ελληνική δημοσιογραφία, καθώς χάνεται ένας από τους τελευταίους της γενιάς των διευθυντών που έγραψαν ιστορία στην έντυπη δημοσιογραφία, ένας άνθρωπος που συνέδεσε τη ζωή του με μία κραταιά εφημερίδα – σημαία για τον Τύπο. Έφυγε ένας γνήσιος «εφημεριδάνθρωπος», όπως αυτοαποκάλεσε τον εαυτό του σε μία από τις τελευταίες του συνεντεύξεις, που έζησε την πλούσια αυτή εμπειρία “… με απέραντη ελευθερία και μακριά από επιχειρηματικά και άλλα συμφέροντα. Με πολύ κέφι, δημιουργία και … τραγούδι…”».