Σε αποχή από την αξιολόγηση, καλεί τα μέλη του ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών

Να μην προσέλθουν οι διευθυντές ή οι προϊστάμενοι των σχολείων στη συνάντηση των σχολικών συμβούλων για την αξιολόγηση, καλεί τα μέλη του με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χίου.

Με το έγγραφό τους, τονίζει στην ανακοίνωσή του ο Σύλλογος, ότι «οι σχολικοί σύμβουλοι, επιχειρούν να ανοίξουν τον κύκλο της αξιολόγησης. Ακόμα και η ημερομηνία δεν είναι τυχαία. Στις 3 Δεκέμβρη είναι η πανελλήνια ημέρα ΑμεΑ όπου ο Σύλλογός μας στηρίζει και συμμετέχει στις κινητοποιήσεις της Ομοσπονδίας ΑμεΑ Β. Αιγαίου, που γίνονται στο νησί».

Αναλυτικά, στην ανακοίνωση τονίζονται τα ακόλουθα:

Ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χίου καταγγέλλει για άλλη μια φορά τη στάση και το ρόλο των σχολικών συμβούλων, που αποτελούν τον κύριο μηχανισμό επιβολής της αξιολόγησης και δείχνουν με τον πιο κραυγαλέο τρόπο ότι ήταν απόλυτα σωστή και φυσιολογική η διαγραφή της Σχολικής Συμβούλου από τη δύναμη του σωματείου μας, που πρόσφατα αποφασίσαμε.

Καλούμε τους διευθυντές και τους προϊστάμενους να μην πάνε σ΄ αυτή τη συνάντηση, εφαρμόζοντας την αποχή από κάθε διαδικασία αξιολόγησης που έχουν αποφασίσει η ΑΔΕΔΥ, η ΔΟΕ κι ο Σύλλογός μας. Αποχή που εφαρμόζεται ήδη με επιτυχία σ΄ όλο το δημόσιο και φυσικά στα σχολεία του συλλόγου μας.

Οι συνάδελφοι – συναδέλφισσες διευθυντές / διευθύντριες να μη στείλουν τίποτα στους συμβούλους. Αλλά να γράψουν στο βιβλίο πράξεων του διευθυντή ότι: «Λόγω της συμμετοχής των εκπαιδευτικών στην απεργία – αποχή που έχει κηρύξει η ΔΟΕ με την απόφασή της με αριθμ. πρωτοκόλου 1201 και με το εξώδικο που απέστειλε προς το υπουργείο Παιδείας και Οικονομικών, ο διευθυντής, που καλέστηκε με θέμα «Πρόσκληση σε συνάντηση συζήτησης αναφορικά με την αξιολόγηση διευθυντών/ντριών & προϊστάμενων σχολικών μονάδων», δεν παραβρέθηκε στη συνάντηση αυτή».

Καλούμε όλες τους συναδέλφους – συναδέλφισσες να αρνηθούν κάθε διαδικασία αξιολόγησης δικής τους ή του σχολείου τους.