Σε εξέλιξη μεγάλη πυρκαγιά στο Μελανειός

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 11:50 Προς το χωριό Άγιο Γάλας κατευθύνεται η πυρκαγιά, που ξέσπασε τις πρωινές ώρες πάνω από την Αγία Μαρίνα του Μελανειούς, σε σημείο πάνω στο βουνό.

Στην περιοχή επιχειρούν αυτή τη στιγμή 17 πυροσβέστες με 6 οχήματα και με στόχο να σταματήσουν την πυρκαγιά σε κάποια περιοχή πριν το στρατιωτικό φυλάκιο, κάτι που – όμως – είναι δύσκολο επειδή στην περιοχή πνέουν ισχυροί νότιοι άνεμοι.

Η πυρκαγιά καταστρέφει και καλλιεργήσιμες εκτάσεις.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 11:35 Σύμφωνα με νεώτερες πληροφορίες, η πυρκαγιά ξεκίνησε από σημείο πάνω από την εκκλησία της Αγίας Μαρίνας, κοντά στο χωριό Μελανειός και γρήγορα επεκτάθηκε προς τα βόρεια. Τώρα, βρίσκεται στην περιοχή Λειβάδες, λίγο πριν το στρατιωτικό φυλάκιο Μελανειούς και πάνω από τον επαχιακό δρόμο.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ11:25 Πυρκαγιά ξέσπασε στις 9.35 το πρωί στην περιοχή του Μελανειούς, κοντά στη θέση Λειβάδες, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία. Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε σημείο πάνω στο βουνό. Τα πρώτα οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας βρίσκονται ήδη στην περιοχή, ενώ σπεύδουν και πρόσθετες πυροσβεστικές δυνάμεις.