Σε 8 μήνες έτοιμη η ανακαινισμένη παθολογική κλινική του Νοσοκομείου

Σε οκτώ μήνες θα παραδοθεί στους ασθενείς και στους εργαζόμενους ανακαινισμένη, αξιοπρεπής και σύγχρονη η παθολογική κλινική του νοσοκομείου Χίου, ανακοίνωσε σε σημερινή συνέντευξη Τύπου ο διοικητής του Νοσοκομείου κ. Γιώργος Επιτροπάκης.

Το συνολικό κόστος του έργου εκτιμάται ότι θα ανέλθει σε περίπου 500.000 ευρώ και θα καλυφθεί από τον προϋπολογισμό του Νοσοκομείου, από δωρητές και από την αξιοποίηση της περιουσίας του ιδρύματος.

Η κατάσταση της παθολογικής κλινικής σήμερα, τόνισε ο κ. Επιτροπάκης, προσβάλλει και τους ασθενείς και τους εργαζόμενους. Το έργο έχει ήδη ξεκινήσει με αποξηλώσεις και κατασκευή υδραυλικών εγκαταστάσεων, θα συνεχισθεί με την στέγη και έπονται οι μηχανολογικές εργασίες και οι εγκαταστάσεις κλιματισμού.

Ο διοικητής του Νοσοκομείου ανακοίνωσε, επίσης, ότι ολοκληρώθηκαν οι εργασίες πυρασφάλειας και πυρόσβεσης, όπου – όπως είπε χαρακτηριστικά επικρατούσε μπάχαλο – και διαβεβαίωσε εργαζόμενους και πολίτες ότι πλέον δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Το Νοσοκομείο συνεργάσθηκε για το έργο αυτό στενά με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, έγιναν όλες οι απαιτούμενες εργασίες και πλέον έχει εφοδιασθεί και με το προβλεπόμενο πιστοποιητικό πυρασφάλειας. Το συνολικό κόστος για τις εργασίες πυρασφάλειας και πυρόσβεσης ξεπέρασε τις 100.000 ευρώ.

Μπερδεμένη η περιουσία

Αναφερόμενος στο θέμα της περιουσίας του νοσοκομείου, ο κ. Επιτροπάκης τόνισε ότι είναι πολύ μπερδεμένη υπόθεση και δεν είναι απλή και εύκολη η αξιοποίησή της. Σε πολλές περιπτώσεις, διευκρίνισε, ακίνητα δεν έχουν έρθει στην κυριότητα του Νοσοκομείου, υπάρχουν πολλά που έχουν καταπατηθεί, εκκρεμούν δικαστικές διεκδικήσεις και υπάρχουν και περιπτώσεις που δεν έχουν γίνει οι αναγκαίες εγγραφές της περιουσίας στο Κτηματολόγιο.

Πάντως, οι μισθωτικές σχέσεις πάνε καλά, όπως είπε, έχουν βελτιωθεί τα σχετικά έσοδα και έχει δημιουργηθεί ένα αξιόλογο αποθεματικό στη περιουσία του ιδρύματος, στο οποίο προστρέχει το Νοσοκομείο, όποτε παρίσταται ανάγκη, όπως για παράδειγμα στο έργο της πυρασφάλειας και της ανακαίνισης της παθολογικής κλινικής.

Εξέφρασε την αδυναμία της διοίκησης να διεκπεραιώσει άμεσα και με θετικά αποτελέσματα το θέμα της διαχείρισης της περιουσίας του Νοσοκομείου και επιφυλάχθηκε στους επόμενους μήνες να έχει κάτι νεώτερο να ανακοινώσει.

Ο κ. Επιτροπάκης ανακοίνωσε, τέλος, ότι στις αρχές του 2015 θα τεθεί σε κανονική λειτουργία ο νέος αξονικός τομογράφος, που είναι τελευταίας τεχνολογίας και κόστισε περίπου 400.000 ευρώ. Ήδη, έχει σχεδόν ολοκληρωθεί η εγκατάστασή του, στον χώρο του ακτινοδιαγωνιστικού της νέας πτέρυγας, γίνονται τεχνικές δοκιμές και τις επόμενες ημέρες θα αρχίσει η εκπαίδευση του προσωπικού.