Σοβαρό πρόβλημα ύδρευσης αντιμετωπίζει πλέον η Βολισσός

Ένα από τα ελάχιστα μέρη του νησιού, η Βολισσός, που μπορούσε να απολαμβάνει πόσιμο νερό από τη βρύση του σπιτιού, χωρίς να υπάρχουν ντεπόζιτα, μιας και η ροή ήταν εξασφαλισμένη 24 ώρες το 24ωρο, πλέον έχει πάψει να απολαμβάνει αυτό το «προνόμιο»,  αφού η υδροδότηση έχει περιοριστεί σε τέσσερις έως έξι ώρες καθημερινά, ανατρέποντας σε μεγάλο βαθμό την καθημερινότητα των κατοίκων του οικισμού.

Αιτία το γεγονός ότι η μία εκ των δύο γεωτρήσεων που υδροδοτεί το χωριό υπέστη καθίζηση, με αποτέλεσμα τα τοιχώματα να καταρρεύσουν μέσα στη εξαγωγή, καταστρέφοντας σε μεγάλο βαθμό όλη την εγκατάσταση αλλά και τα δίκτυα.

«Δυστυχώς το πρόβλημα παραμένει παρά τις προσπάθειες, αφού η λάσπη που δημιουργήθηκε πέρασε στα δίκτυα με αποτέλεσμα να φράζουν, να σπάνε και να παρατηρούμε μεγάλες αλλαγές στη πίεση του νερού που φτάνει -όσο φτάνει – στα σπίτια μας», δήλωσε ο πάρεδρος της Βολισσού κ. Γιάννης Μαδιανός.

Παρά, όμως, τις συνεχείς προσπάθειες που γίνονται από τις 20 Σεπτεμβρίου, όταν και παρουσιάστηκε το πρόβλημα, ελάχιστη βελτίωση έχει σημειωθεί. «Δυστυχώς και παρά την καθημερινή παρουσία συνεργείων της ΔΕΥΑΧ εδώ, η κατάσταση θα παραμείνει έτσι για άγνωστο χρονικό διάστημα», δήλωσε ο ίδιος, ενώ ερωτώμενος σχετικά απάντησε ότι ήδη σκέπτονται να ζητήσουν από τη ΔΕΥΑΧ τη διάνοιξη μιας νέας γεώτρησης σε αντικατάσταση αυτής που βυθίστηκε.

Λύση – ωστόσο – που θα απαιτήσει χρόνο. Μέχρι τότε η Βολισσός θα εξακολουθήσει να υδρεύεται με μια και μοναδική γεώτρηση, αφού ακόμα και αν αποκατασταθεί σε ένα βαθμό η κατεστραμμένη, θα χρειαστεί αρκετό διάστημα μέχρι να καθαρίσουν τα δίκτυα από την λάσπη.

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια