Στη Βουλή το πρόβλημα των συνθηκών φύλαξης των μεταναστών

Την καταγγελία της Ένωσης Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Χίου – Σάμου – Ικαρίας για τα προβλήματα στην φύλαξη των μεταναστών, τις συνθήκες υγιεινής στους χώρους του Λιμεναρχείου Χίου και τις συνθήκες εργασίας των λιμενικών υπαλλήλων, κατέθεσε στη Βουλή με αναφορά της προς τον υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου κ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη η βουλευτής Σάμου του ΣΥΡΙΖΑ κα Αγνή Καλογερή.

Όπως επισημαίνει η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ “η Ένωση Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Χίου – Σάμου – Ικαρίας εκφράζει την έκδηλη ανησυχία της και τον προβληματισμό της για την ακαταλληλότητα του χώρου έξω από το Λιμεναρχείο Χίου, την μεγάλη πιθανότητα πρόκλησης ατυχημάτων, καθώς και τις συνθήκες υγιεινής, τόσο για τους κρατούμενους όσο και για τους ίδιους”. Ζητά, τέλος, να ενημερωθεί για τις ενέργειες του υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου επί του συγκεκριμένου θέματος.

Υπενθυμίζουμε ότι πριν περίπου 10 ημέρες η Ένωση Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Χίου – Σάμου – Ικαρίας κατέθεσε σχετική αναφορά προς τους όλους τους αρμόδιους φορείς, ζητώντας την άμεση παρέμβασή τους για τη λήψη συγκεκριμένων μέτρων. Έκτοτε και παρά το γεγονός ότι το πρόβλημα έχει οξυνθεί, λόγω του διαρκώς αυξανόμενου όγκου εισόδου μεταναστών στη Χίο, ουδεμία μέριμνα έχει ληφθεί, με ό,τι κινδύνους αυτό συνεπάγεται.