Στο «σφυρί» βγάζει ο δήμος Χίου ακίνητα οφειλετών

Στην αναγκαστική κατάσχεση ακινήτων προσανατολίζεται ο δήμος Χίου, κάνοντας χρήση των σχετικών προβλέψεων του Νόμου, προκειμένου να εισπράξει μέρος των οφειλών, που ανέρχονται σε αρκετά εκατομμύρια ευρώ.

Η αρχή θα γίνει με οφειλέτες ποσών άνω των 10.000 ευρώ και ήδη οι αρμόδιες οικονομικές υπηρεσίες έχουν «στοχοποιήσει» δέκα εξ αυτών, από τους οποίους θα ξεκινήσει η «πιλοτική» εφαρμογή του μέτρου. Θα ακολουθήσουν και άλλες περιπτώσεις και ήδη έχουν εντοπισθεί αρκετοί που έχουν ακίνητη περιουσία, από την οποία μπορεί ο δήμος Χίου να εξασφαλίσει τις απαιτήσεις του.

Εκτός, όμως, από τους ίδιους τους οφειλέτες, στο στόχαστρο των αρμοδίων υπηρεσιών μπαίνει η ακίνητη περιουσία και των συνυπόχρεων προσώπων, που θα πάνε «πακέτο» στη διαδικασία της αναγκαστικής κατάσχεσης.

Το θέμα έρχεται στην οικονομική επιτροπή, που θα συνεδριάσει την προσεχή Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2014, όπου η αρμόδια υπηρεσία του δήμου Χίου εισηγείται την πρόσληψη δικηγόρου ή δικηγορικού γραφείου, για να πραγματοποιήσει την απαιτούμενη έρευνα – δέκα περιπτώσεων σε πρώτη φάση – της ακίνητης περιουσίας των υπόχρεων ή συνυπόχρεων προσώπων.

Η «κατά κεφαλήν» (για κάθε περίπτωση) αμοιβή του δικηγόρου ή του δικηγορικού γραφείου προτείνεται να καθορισθεί στο ποσό των 8ο ευρώ.