Σωσίβιο για τα δάνεια αναζητεί η Περιφέρεια στο Ταμείο Παρακαταθηκών

Η δυνατότητα αναχρηματοδότησης των δανείων και των τριών περιφερειακών ενοτήτων της περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, συζητήθηκε σήμερα σε συνάντηση της κας Χριστιάνας Καλογήρου, με τη διοίκηση του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων.

Η κα Καλογήρου αναλύοντας την υφιστάμενη κατάσταση τόνισε ότι το ποσό του 1.056.646,14 ευρώ, για τα ετήσια τοκοχρεολύσια αποπληρωμής του συνόλου των δανείων, στερεί, σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία, από την περιφέρεια Βορείου Αιγαίου σημαντικούς πόρους, που θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν εις όφελος της τοπικής κοινωνίας.

Ιδιαίτερη συζήτηση έγινε για την αναγκαιότητα ολοκληρώσεως του έργου του Κολεγίου στη Χίο, όπου θα μπορούσαν να στεγαστούν οι υπηρεσίες της Περιφέρειας, με την αυτονόητη εξοικονόμηση των ποσών που καταβάλλονται σήμερα για ενοίκια.

Η κα Καλογήρου συναντήθηκε με τον πρόεδρο και τον αντιπρόεδρο του Ταμείου κ.κ.   Αλέξανδρο Κρητικό και Χρήστο Μήτρεντσε και είχε συνεργασία με τη διευθύντρια Χρηματοδότησης Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης α’ και β’ βαθμού κα Ιωάννα Κοντορήγα.

Η πλευρά του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων συμφώνησε για την άμεση συνεργασία των υπηρεσιακών παραγόντων των δύο πλευρών, ώστε να προχωρήσει η σχετική διαδικασία.