Φάρμακα για το Κομπάνι συγκεντρώνει η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης Χίου

Φαρμακευτικό υλικό και είδη προσωπικής συγκεντρώνει για τους πολιορκημένους του Κομπάνι η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης Χίου, με τη συνεργασία του Εργατικού Κέντρου Χίου.

Σε ανακοίνωση – πρόσκληση η Πρωτοβουλία αναφέρει τα ακόλουθα:

Το Κομπάνι είναι μία «ελεύθερη πολιορκημένη», από τους τζιχαντιστές του ISIS, κουρδική πόλη, παγκόσμιο σύμβολο άντίστασης, δημοκρατίας και ισοτιμίας των φύλων.

Την ώρα που οι μάχες μαίνονται στο Κομπάνι, εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι, στην πλειοψηφία τους γυναικόπαιδα, σύντομα θα βρεθούν στο έλεος του χειμώνα. Σήμερα, 100.000 πρόσφυγες, βρίσκονται συγκεντρωμένοι στην περιοχή του Σουρούτς, στη νοτιοανατολική Τουρκία, και ζουν μέσα σε σκηνές. Μόνο στο ένα τρίτο των προσφύγων είναι δυνατό να παρασχεθούν τα στοιχειώδη μέσα επιβίωσης.

Μπροστά στην εικόνα των προσφύγων και της ανθρωπιστικής κρίσης η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης Χίου, με τη συνεργασία του Εργατικού Κέντρου Χίου, αναλαμβάνει να συγκεντρώσει, μέχρι την Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου, είδη προσωπικής υγιεινής και φαρμακευτικό υλικό.

Η συλλογή θα γίνεται στο Εργατικό κέντρο Χίου, από Δευτέρα μέχρι Παρασκεεή, και ώρες 8 π.μ. έως 2 μ.μ. και απόγευμα 6 μ.μ. έως μ.μ.

Τα είδη που θα συλλεχθούν θα σταλούν μέχρι την Κυριακή 7 Δεκεμβρίου 2014 στην Αλληλεγγύη για Όλους.

Απευθυνόμαστε σε όλους τους Συμπολίτες μας που πάντα δείχνουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους, στην Ιερά Μητρόπολη Χίου, στον δήμο Χίου, στις δημοτικές παρατάξεις, σε συλλογικότητες, οργανώσεις, σωματεία, συλλόγους, και ξεκινάμε μαζί άμεσα τη συγκέντρωση των απαραίτητων ειδών και συγκεκριμένα:

  • Είδη προσωπικής υγιεινής (παιδικές πάνες και σερβιέτες).
  • Φάρμακα (αντιπυρετικά, αντιυπερτασικά, αντιβιοτικά ευρέως φάσματος, παυσίπονα και τραυματολογικό υλικό, όπως γάζες, Betadine, επιδέσμους, οινόπνευμα, φάρμακα για διαβητικούς).

Τα φάρμακα που θα συγκεντρώνονται θα πρέπει να έχουν ημερομηνία λήξης μεγαλύτερη από την περίοδο των 6 μηνών, δηλαδή να μη λήγουν νωρίτερα από τον Ιούλιο του 2015. Όλα τα σκευάσματα θα πρέπει να είναι μη χρησιμοποιημένα.