2.256.800 ευρώ για το Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Ψαρών

Υπογράφηκε η συμβολαιογραφική πράξη παραχώρησης οικοπέδου του δήμου Ψαρών, στην 2η ΔΥΠΕ Πειραιώς και Αιγαίου, προκειμένου στο συγκεκριμένο χώρο να ανεγερθεί το νέο σύγχρονο κτίριο που θα στεγάσει το Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο του νησιού.

Η συμβολαιογραφική πράξη υπεγράφη από το Δήμαρχο Ηρωικής Νήσου Ψαρών κ. Κώστα Βρατσάνο και τον διοικητή της 2ης ΔΥΠΕ Πειραιώς και Αιγαίου κύριο Χρήστο Ροϊλό. Πρόκειται για ένα εξαιρετικά σημαντικό έργο για το νησί, ένα έργο ζωής, καθώς αλλάζει άρδην τα δεδομένα όσον αφορά την ποιότητα της υγειονομικής κάλυψης για του κατοίκους και για τους επισκέπτες των Ψαρών.

Η χρηματοδότηση του έργου, ύψους 2.256.800,00 €, προέρχεται από Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και αναμένεται  σύντομα η δημοπράτησή του.

Ο Δήμαρχος Ηρωικής Νήσου Ψαρών Κωνσταντίνος Βρατσάνος παρουσίασε το έργο, αναφερόμενος και στις δυσκολίες που αντιμετώπιζαν και αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι των ακριτικών Ψαρών  αναφορικά με τα ζητήματα υγείας. Εστίασε στις κοπιώδεις και χρονοβόρες προσπάθειες της δημοτικής αρχής, που ξεκίνησαν από το 2018, για την προετοιμασία και την ωρίμανση του συγκεκριμένου έργου.