25η Μαρτίου: Πώς θα γίνουν οι παρελάσεις – Τι ισχύει για τις μάσκες

Την Πέμπτη 24 Μαρτίου θα γίνουν σε όλες τις σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης εκδηλώσεις για την επέτειο της εθνικής εορτής της 25ης Μαρτίου.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στις τάξεις και θα έχουν διάρκεια τουλάχιστον δύο διδακτικών ωρών, ενώ  οι γονείς θα ενημερωθούν από τη διεύθυνση των σχολείων για την ώρα αποχώρησης των παιδιών τους. Συγκεκριμένα σύμφωνα με απόφαση του υπουργείου Παιδείας οι μαθητές, που παρακολουθούν το Ολοήμερο Πρόγραμμα, συμμετέχουν στις εκδηλώσεις του σχολείου και αποχωρούν με τους άλλου μαθητές.

Με ευθύνη του Διευθυντή η Προϊσταμένου και του Συλλόγου Διδασκόντων ειδοποιούνται οι γονείς και οι κηδεμόνες για την ώρα αποχώρησης των μαθητών από το σχολείο. Η παράδοση της σημαίας από τον Διευθυντή των Δημοτικών Σχολείων στον σημαιοφόρο θα πραγματοποιηθεί παρουσία εκπροσώπων των εκπαιδευτικών και άλλων εκπρόσωπων διευθύνσεων σπουδών υπουργείου Παιδείας . Σε όλες τις σχολικές μονάδες Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κατά την παραμονή της επετείου γίνονται εορταστικές εκδηλώσεις, ανά τμήμα και  έχουν διάρκεια τουλάχιστον δύο διδακτικών ωρών.

Παρελάσεις

Oι μαθητικές παρελάσεις θα πραγματοποιηθούν σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις για λόγους δημόσιας υγείας στο πλαίσιο των μέτρων που λαμβάνονται για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορονοϊoύ COVID-19. Ειδικότερα, οι οδηγίες έχουν ως εξής:

  1.  Για τον συντονισμό της ροής της παρέλασης οι συντονιστές παρελάσεων συνεργάζονται με τους βοηθούς τους και με τους συνοδούς καθηγητές/τριες των σχολικών μονάδων.
  2. Οι οικείες Περιφερειακές και Δημοτικές αρχές έχουν την ευθύνη κατάρτισης του προγράμματος των παρελάσεων.
  3. Αναφορικά με τα μέτρα προστασίας που θα πρέπει να τηρηθούν στις παρελάσεις για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου διευκρινίζεται ότι σύμφωνα με τις οδηγίες του υπουργείου Υγειάς και τα ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα, υπάρχει ισχυρή σύσταση για χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους εφόσον υπάρχει συνάθροιση και συνωστισμός.
  4. Επομένως, τόσο κατά την προσέλευση όσο και κατά τη διάρκεια της παρέλασης αλλά και της αποχώρησης, θα πρέπει οι πολίτες να φορούν μάσκα εφόσον υπάρχει συνωστισμός σε αντίθεση όμως με τους παρελαύνοντες, οι οποίοι υποχρεούνται να διατηρούν αποστάσεις καθ’ όλη τη διάρκεια της παρέλασης.
  5. Ωστόσο, όσοι παρελάσουν θα πρέπει πριν και μετά την παρέλαση- εφόσον είναι συνωστισμένοι και όχι σε στοίχιση -να φορούν τις μάσκες τους

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια