300.000 ευρώ για έλεγχο των υδάτων κολύμβησης σε παραλίες του Βορείου Αιγαίου

Έργο 300.000 ευρώ για την παρακολούθηση των υδάτων κολύμβησης σε 122 παραλίες των νησιών του Βορείου Αιγαίου, εντάχθηκε με απόφαση που υπέγραψε η περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κα Χριστιάνα Καλογήρου στο επιχειρησιακό πρόγραμμα της περιόδου 2014-2020.

Το έργο αφορά ειδικότερα την παρακολούθηση των υδάτων κολύμβησης (αναλύσεις και δειγματοληψίες) σε 122 ακτές που συγκεντρώνουν σημαντικό αριθμό κατοίκων και τουριστών με στόχο την αξιολόγηση και τον καθορισμό ταυτότητας για κάθε μία από αυτές, καθώς και την τοποθέτηση πινακίδων ενημέρωσης κοινού.

Δικαιούχος της πράξης είναι η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου που έχει και την αρμοδιότητα παρακολούθησης και ελέγχου και θα ξεκινήσει άμεσα την υλοποίησή του.