«45 χρόνια», από την Κινηματογραφική Λέσχη Χίου

4

Την εξαιρετική βρετανική ταινία «45 χρόνια» προβάλει στο Ομήρειο Π.Κ.Δ.Χ την Παρασκευή 12 Ιανουαρίου 2018 στις 20:30 η Κινηματογραφική Λέσχη Χίου.

Μ. Βρετανία / Δράμα / 2015 / 95’

Σκηνοθεσία: Άντριου Χέιγκ

Σενάριο: Άντριου Χέιγκ

Πρωταγωνιστούν: Σάρλοτ Ράμπλινγκ, Τομ Κόρτνεϊ

Διακρίσεις: Βραβεία καλύτερης γυναικείας και καλύτερης αντρικής ερμηνείας στο Φεστιβάλ του Βερολίνου, Υποψήφιο για Όσκαρ Α’ Γυναικείου ρόλου για την Σάρλοτ Ράμπλινγκ.

Ο Τζεφ και η Κέιτ ετοιμάζονται να γιορτάσουν τα 45 χρόνια του γάμου τους όταν ένα γράμμα φέρνει στο προσκήνιο μια τραγική ιστορία από το παρελθόν του συζύγου. Η απροσδόκητη είδηση ταράζει την μέχρι πρότινος ήρεμη και τακτοποιημένη συμβίωσή τους.

Ο Άντριου Χέιγκ βασισμένος στο διήγημα “In Another Country” του Ντέιβιντ Κόνσταντιν, γράφει και σκηνοθετεί ένα συγκινητικό και ανθρώπινο δράμα με υπόγειες εντάσεις και εξαιρετικά δυνατές ερμηνείες. Ενώ ο χρόνος κυλάει χαμηλόφωνα με φόντο τα απέραντα τοπία της βρετανικής εξοχής, η κάμερα καταγράφει τη σχέση του ζευγαριού που δοκιμάζεται καθώς επανακαθορίζονται τα θεμέλια της βαθιάς και ζεστής οικειότητας που τους δένει. Κυρίως όμως εστιάζει στην ηρωίδα, παρατηρεί τους φόβους και τις αμφιβολίες της που ερμηνεύονται με έναν εξαιρετικά εσωτερικό, μεστό και υπαινικτικό τρόπο από την αγαπημένη ηθοποιό Σάρλοτ Ράμπλινγκ που άγγιξε κριτικούς και κοινό.

Σχόλια