20 χρόνια Τμήμα Ναυτιλίας στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Στους διεθνώς αναγνωρισμένους Έλληνες και Ελληνίδες, στις διεθνείς διακρίσεις της χώρας στις επιστήμες και τον πολιτισμό, αλλά και στην επιτυχημένη εξωστρέφεια του Τμήματος Ναυτιλίας και Επιχειρηματικών Υπηρεσιών του Πανεπιστημίου Αιγαίου, που το ανέδειξε σε διεθνές Κέντρο Αριστείας πανεπιστημιακών ναυτιλιακών σπουδών, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο νέος Επίτιμος Διδάκτορας του Τμήματος, Καθηγητής κ. Κωνσταντίνος Θ. Γραμμένος στην ομιλία της Αναγόρευσής του. Η τελετή αναγόρευσης πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο μεγάλης Επετειακής Εκδήλωσης την Παρασκευή 17 Μαΐου 2019 στη Χίο.

Στο κατάμεστο Αμφιθέατρο «Γιάννης Καράλης», η εκδήλωση ξεκίνησε με μία αναδρομή στα πρώτα βήματα της ιστορίας του Τμήματος και την περαιτέρω ανάπτυξή του. Συνεχίστηκε με την αναγόρευση του Καθηγητή κ. Κωνσταντίνου Θ. Γραμμένου (Cass Business School, City, University of London) σε Επίτιμο Διδάκτορα και ολοκληρώθηκε με συζήτηση Στρογγυλής Τράπεζας με θέμα: “Σύγχρονες Τάσεις της παγκόσμιας Ναυτιλίας και νέες Προκλήσεις για Πανεπιστημιακές Ναυτιλιακές Σπουδές στη Χίο”, που κράτησε ζωντανό το ενδιαφέρον του κοινού.

Τιμήθηκαν με αναμνηστική πλακέτα, ο θεμελιωτής του Τμήματος Ομότιμος Καθηγητής κ. Νίκος Λίτινας, πρ. Αντιπρύτανης και πρώτος εκλεγμένος Πρόεδρος του Τμήματος,  ο πρώτος Πρύτανης Ομότιμος Καθηγητής κ. Θεμιστοκλής Λέκκας, καθώς και οι οικογένειες των μεγάλων δωρητών του Πανεπιστημίου Δ.Κ Λώ & Ν.Κ. Λώ και Κ. Καλαμωτούση.

????????????????????????????????????

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια