Άμεση λύση για το Μουσικό Σχολείο Χίου ζητούν οι γονείς

Την άμεση τοποθέτηση δυο λυόμενων αιθουσών για τη φιλοξενία δυο τμημάτων του Μουσικού Σχολείου Χίου ώστε να μην αποκλειστεί κανένας μαθητής που θέλει να φοιτήσει σε αυτό, επαναφέρουν ως αίτημα οι Γονείς του Μουσικού Σχολείου Χίου, ζητώντας παράλληλα τη συζήτηση του θέματος στο δημοτικό συμβούλιο.

Αναλυτικά στην επιστολή τους προς τον δήμαρχο  Χίου, την οποία κοινοποιούν στο δημοτικό συμβούλιο, αναφέρουν:

Σας καλούμε να κάνετε το αυτονόητο. Να εξασφαλίσετε χώρους με την τοποθέτηση λυόμενων με βάση το δίκαιο αίτημα των γονέων των 39 επιτυχόντων μαθητών του Μουσικού Σχολείου Χίου ώστε με 2 τμήματα να φοιτήσουν και οι 39 επιτυχόντες φέτος.

Η φετινή απόφαση για τη δημιουργία ενός μεγάλου τμήματος 24 μαθητών που επί της ουσίας αποκλείει 15 μαθητές ενώ έχουν επιτύχει τη βάση, οδηγεί στην υποβάθμιση του Μουσικού Σχολείου και είναι προφανώς άδικη.

Θεωρούμε απαράδεκτο να αποκλειστούν μαθητές λόγω έλλειψης χώρων!

Φέτος, ήρθε η ώρα να αναλάβουν τις ευθύνες τους τόσο η κυβέρνηση και το υπουργείο, η Περιφέρεια, ειδικά όμως και ο Δήμος Χίου που μπορεί σε συνεννόηση με τη ΔΔΕ Χίου να εξασφαλίσει ότι δεν θα αποκλειστεί ούτε ένας μαθητής/τρια, εξασφαλίζοντας βοηθητικούς χώρους.

Έπρεπε “χθες” όλοι οι εμπλεκόμενοι αρμόδιοι φορείς να έχουν λύσει το πρόβλημα και να έχει δρομολογηθεί ήδη η ανέγερση και νέου Μουσικού Σχολείου στη Χίο, με βάση και το αίτημα των γονέων.

Το αυξανόμενο ενδιαφέρον των μαθητών για το Μουσικό Σχολείο, η σπουδαία δουλειά του συλλόγου διδασκόντων, βάζει όλους προ των ευθυνών τους.

Ζητάμε λοιπόν να συνταχθείτε με το δίκαιο αίτημά μας και να φέρετε το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο Χίου ώστε να δοθεί μια λύση με μια απόφαση και να μη γίνεται το ζήτημα των χωρών εμπόδιο και άλλοθι ώστε να υλοποιηθεί η αντιπαιδαγωγική απόφαση της κυβέρνησης για ένα μεγάλο τμήμα 24 παιδιών.

Πώς γίνεται, αλήθεια, η έλλειψη χώρων να δικαιολογεί ένα υπέρογκο τμήμα αντί για δύο μικρότερα;

Με αυτό τον τρόπο όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς και ειδικά η κυβέρνηση και το υπουργείο, μπορούν να πιεστούν ώστε να μη χαθεί αυτή η χρονιά. Απαιτούμε λοιπόν άμεσα, μέσα στον Ιούλιο να έχουν τοποθετηθεί τουλάχιστον 2 λυόμενα και να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες ώστε φέτος και τα 39 παιδιά που πέτυχαν τη βάση εισαγωγής να βρίσκονται στη θέση τους με δύο τμήματα όπως κάθε χρόνο για να μην “πληρώσουν” εκείνα φέτος ο, τι προϋπήρχε χωρίς τη δική τους ευθύνη.”