
Οι ξεναγήσεις στον πολιτισμό και στα μαστιχόδεντρα των Μεστών καλά κρατούν
Συνεχίζεται κανονικά και με ιδιαίτερη επιτυχία το πρόγραμμα των δωρεάν ξεναγήσεων στα Μεστά, στο πλαίσιο του 2ου φεστιβάλ μαστίχας, από τον διπλωματούχο ξεναγό κ. Θωμά Καραμουσλή και τον διοργανωτή δραστηριοτήτων οικοτουρισμού κ. Βασίλη Μπάλλα – Masticulture.
Πρόκειται, όπως ανακοινώθηκε από το τμήμα Τουρισμού της περιφερειακής ενότητας Χίου «για πολιτισμικές και ιστορικές ξεναγήσεις που συνδυάζονται με βιωματική επίδειξη καλλιέργειας του μαστιχόδεντρου.
Η πρωτοτυπία του προγράμματος έγκειται στον συνδυασμό της γνωριμίας τόσο με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του οικισμού των Μεστών, όσο και με τη διαδικασία της μαστιχοκαλλιέργειας».
Σημείο συνάντησης είναι το προαύλιο της εκκλησίας των Ταξιαρχών, στην πλατεία Μεστών. Οι ξεναγήσεις θα γίνονται στα ελληνικά και στα αγγλικά, κάθε Δευτέρα και Τετάρτη, για όλο το επόμενο διάστημα του Αυγούστου (12, 17, 19, 24, 26 και 31 Αυγούστου 2015). Θα ξεκινούν στις 5 το απόγευμα μ.μ. και θα τελειώνουν στις 8 το βράδυ.

