Κλείνουν και τα υποκαταστήματα των ΕΛΤΑ σε Καρδάμυλα και Βολισσό

Την έντονη αντίδρασή του στο ενδεχόμενο να κλείσουν τα υποκαταστήματα των ΕΛΤΑ στα Καρδάμυλα και στην Βολισσό, εκφράζει ο δήμαρχος Χίου κ. Μανώλης Βουρνούς, με επιστολή του προς τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο των ΕΛΤΑ κ. Κωστή Μελαχροινό.

Ο κ.  Βουρνούς, μεταξύ άλλων, τονίζει «την ανησυχία που έχει προκληθεί στις τοπικές κοινωνίες από την πληροφορία για αναστολή λειτουργίας των υποκαταστημάτων των ΕΛΤΑ στα Καρδάμυλα και στην Βολισσό, λόγω συνταξιοδότησης των υπαλλήλων που υπηρετούσαν σ’ αυτά».

Τονίζει, επίσης, ότι «η κατάργηση των υποκαταστημάτων των ΕΛΤΑ στις περιοχές αυτές θα προκαλέσει μεγάλη δυσλειτουργία και ταλαιπωρία, αφού οι κάτοικοι θα αναγκάζονται να μεταβαίνουν στην πόλη της Χίου, για να πραγματοποιήσουν συναλλαγές και για να έχουν πρόσβαση σε υπηρεσίες, όπως την πληρωμή ενός λογαριασμού ή της σύνταξής τους».

Ζητά δε εγγράφως να συνεχισθεί η λειτουργία των υποκαταστημάτων στα Καρδάμυλα και την Βολισσό, «ώστε να συνεχίσουν να έχουν πρόσβαση στις υπηρεσίες τους οι κάτοικοι των απομακρυσμένων περιοχών της Βόρειας Χίου, η καθημερινότητα των οποίων είναι, ήδη, δύσκολη».