Στην συγκέντρωση – συναυλία για το προσφυγικό και το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων

Την συμμετοχή του στην συγκέντρωση – συναυλία της Παρασκευής, 7 Οκτωβρίου 2016, στην πλατεία Βουνακίου, για το προσφυγικό – μεταναστευτικό ανακοίνωσε το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Χίου.

Το προσφυγικό, τονίζει στην ανακοίνωσή του το διοικητικό συμβούλιο του Σωματείου, «δεν είναι ένα θέμα που αφορά μόνο τους ντόπιους, αλλά ούτε μόνο τους πρόσφυγες, που αντιμετωπίζουν τις συνέπειες του εγκλωβισμού τους στο νησί μας. Άρα, από κοινού είναι ανάγκη να δοθεί απάντηση  στην κυβέρνηση, Ε.Ε. και ΝΑΤΟ, τους υπεύθυνους δηλαδή για τον εγκλωβισμό στο νησί μας χιλιάδων προσφύγων – μεταναστών. Ευθύνη βέβαια έχουν και τα υπόλοιπα κόμματα Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ, «Ποτάμι», Ένωση Κεντρώων που όλοι μαζί συμφώνησαν η Ελλάδα να γίνει «αποθήκη ψυχών» και γιατί υπερασπίζονται την πολιτική της Ε.Ε. και του ΝΑΤΟ που δημιουργούν το προσφυγικό.

Xρειάζεται να γυρίσουμε την πλάτη σε ρατσιστικές και φασιστικές αντιλήψεις της ναζιστικής Χρυσής Αυγής και των συνοδοιπόρων της, που παριστάνοντας τους «αγανακτισμένους πολίτες» ψαρεύουν σε θολά νερά. Σκοπό τους είναι να προστατέψουν το σύστημα που τους στηρίζει με κάθε τρόπο και να αποπροσανατολίζουν τα λαϊκά στρώματα.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, γυναίκες, νέους να διαδηλώσουν μαζί μας: 

  • Είμαστε αντίθετοι με την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της κυβέρνησης που εγκλωβίζει στο νησί χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες και δημιουργεί σοβαρά προβλήματα και στους κατοίκους. Απαιτούμε άμεση μετακίνησή τους από το νησί και απεγκλωβισμό τους από τη χώρα.
  • Όχι στη λειτουργία και στην επέκταση των hot spot με οποιαδήποτε μορφή. Να διαμορφωθούν ανοικτές δομές προσωρινής φιλοξενίας με αποκλειστική ευθύνη του κράτους.
  • Καταδικάζουμε τους τραμπουκισμούς και την βία των ναζιστικών ομάδων. Απομονώνουμε αυτούς που ενοχοποιούν για τα προβλήματα τα θύματα τους πρόσφυγες και αθωώνουν τους υπεύθυνους.
  • Να φύγει τώρα το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο. Να σταματήσει η συμμετοχή της χώρας μας στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και στους πολέμους που δημιουργούν τις στρατιές των απελπισμένων προσφύγων».