Πώς να μας πάρουν στα σοβαρά;
Καλά όλοι γνωρίζουμε τους νομοθετικούς περιορισμούς και τις δυσκολίες των ξένων υπηκόων να αγοράσουν ακίνητα στη Χίο και γενικά στις παραμεθόριες περιοχές, αλλά αυτό που ζητά ο αντιπεριφερειάρχης Χίου κ. Σταμάτης Κάρμαντζης ξεφεύγει από κάθε λογική.
Να απαγορευθεί, λέει, δια νόμου (παρακαλώ) η ενοικίαση ξενοδοχείων και εν γένει καταλυμάτων, προφανώς και ιδιωτικών κατοικιών, για την φιλοξενία προσφύγων και μεταναστών. Υποστηρίζει δε ότι η συγκεκριμένη πρόταση έχει τύχει επεξεργασίας και με άλλους φορείς, να υποθέσουμε τους φορείς των ξενοδόχων και των ιδιοκτητών ενοικιαζομένων δωματίων.
Τώρα, βέβαια, πώς εξηγείται αυτή η πρόταση όταν κάποια ξενοδοχεία είναι εξ ολοκλήρου ενοικιασμένα στην ύπατη αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες και κάποια άλλα, μαζί και ενοικιαζόμενα δωμάτια, σε έναν ολόκληρο… στρατό αστυνομικών, ΜΑΤ, Frontex, μελών μη κυβερνητικών οργανώσεων, εργαζομένων της ύπατης αρμοστείας του ΟΗΕ και λοιπών, αυτό καταχωρείται στα ανεξήγητα.
Να υποθέσουμε ότι όλοι αυτοί δεν θέλουν τους πρόσφυγες, αλλά κάνουν σαν τρελοί να νοικιάσουν στις… παρελκόμενες δυνάμεις; Που δεν θα ήταν στο νησί αν δεν υπήρχαν οι πρόσφυγες;
Τέτοιες προτάσεις κάνουν οι εκπρόσωποι του νησιού και μετά λέμε γιατί δεν μας παίρνουν στα σοβαρά οι συνομιλητές μας.
