Αδιαφανείς προσλήψεις εργαζομένων με μπλοκάκι στον ΑΟΤΑ, «δανεικοί» στον δήμο Χίου

Με μπλοκάκι και με αδιαφανείς διαδικασίες θα προσλαμβάνονται εργαζόμενοι στην Τριήρης Αναπτυξιακή Α.Ε. (ΑΟΤΑ νομού Χίου), η οποία με την σειρά της θα τους «δανείζει» στον δήμο Χίου, για να καλυφθούν οι μεγάλες ανάγκες του δήμου σε προσωπικό, καταγγέλλει ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ νομού Χίου.

Στην ανακοίνωσή του ο σύλλογος καταγγέλλει την δημοτική αρχή Χίου, που ακολουθεί την πεπατημένη της προηγούμενης δημοτικής αρχής, αντί να διεκδικήσει μαζί με τους άλλους δήμους της χώρας την πρόσληψη προσωπικού για τις ανάγκες του δήμου.

Καταγγέλλει, επίσης, «την φάμπρικα των αναθέσεων υπηρεσιών που ανήκουν στα συνήθη καθήκοντα των υπαλλήλων του δήμου, προωθώντας  εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ προς τον ΑΟΤΑ, με τις ευλογίες κάποιων ελάχιστων δακτυλοδεικτούμενων «πρόθυμων», παρουσιάζοντάς τον ως την βέλτιστη λύση για να λυθούν όλα τα προβλήματα και οι παθογένειες ετών».

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ νομού Χίου έχει ως εξής:

Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ νομού Χίου, για μία ακόμη φορά, καταγγέλλει τα ύπουλα σχέδια κυβέρνησης και δημοτικών αρχών, που επιχειρούν την εκχώρηση υπηρεσιών και αρμοδιοτήτων στα ιδιωτικά συμφέροντα μέσω των «αναπτυξιακών οργανισμών».

Με αφορμή πρόσφατες δηλώσεις, είναι πασιφανές ότι και αυτή η δημοτική αρχή, παραμένοντας πιστή στην τήρηση των κυβερνητικών επιταγών, επιχειρεί να προσλάβει προσωπικό, με αδιαφανείς διαδικασίες, μέσω ΑΟΤΑ, επικαλούμενη την έλλειψη υπαλλήλων. Συγκεκριμένα, η εν λόγω εταιρεία με τους δύο εργαζόμενους που απασχολεί, θα προσλαμβάνει άλλους εργαζόμενους με «μπλοκάκι», τους οποίους θα  «δανείζει» στον δήμο Χίου. Η εργασιακή σκλαβιά στα καλύτερά της !!!

Αλήθεια, τι έκανε αυτή αλλά και οι προηγούμενες δημοτικές αρχές για να μην οδηγηθούμε στην έλλειψη υπαλλήλων; Κρυπτόμενοι πίσω από δικαιολογίες και προσκόμματα προωθούν ως μοναδική λύση την «πρόσληψη» υπαλλήλων μέσω του ΑΟΤΑ. Αλήθεια, τι πιέσεις έχουν ασκηθεί  όλα αυτά τα χρόνια από τους δημάρχους προς την ΚΕΔΕ κι αυτή με τη σειρά της προς την κυβέρνηση, ώστε να αλλάξει αυτό το στρεβλό καθεστώς που επικρατεί στην τοπική αυτοδιοίκηση, που έχει  ως αποτέλεσμα την αποψίλωση των υπηρεσιών από προσωπικό και  την μειούμενη κάθε χρόνο επιχορήγηση από το κράτος προς τους ΟΤΑ, ανοίγοντας τον δρόμο στους ομήρους – πελάτες των κάθε λογής συμβάσεων και μεθοδεύοντας έτσι τις ιδιωτικοποιήσεις των δημόσιων υπηρεσιών!

Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ νομού Χίου καταγγέλλει, επίσης, την φάμπρικα των αναθέσεων υπηρεσιών που ανήκουν στα συνήθη καθήκοντα των υπαλλήλων του δήμου, προωθώντας  εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ προς τον ΑΟΤΑ, με τις ευλογίες κάποιων ελάχιστων δακτυλοδεικτούμενων «πρόθυμων», παρουσιάζοντάς τον ως την βέλτιστη λύση για να λυθούν όλα τα προβλήματα και οι παθογένειες ετών.

Το πρόβλημα της υποστελέχωσης των υπηρεσιών δεν θα το λύσει ο ΑΟΤΑ. Θα το λύσουν οι μόνιμες προσλήψεις προσωπικού που χρόνια τώρα φωνάζουν και διεκδικούν οι εργαζόμενοι στην τοπική αυτοδιοίκηση και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.

Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ νομού Χίου παραμένει αταλάντευτα προσηλωμένος, στην υπεράσπιση του δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα των δημοτικών υπηρεσιών, διεκδικώντας την στελέχωσή τους με μόνιμους υπαλλήλους. Τεκμηριωμένα, είναι ο καλύτερος τρόπος, για την διασφάλιση του δημοσίου συμφέροντος, των επιταγών του συντάγματος και της κείμενης νομοθεσίας και επιφυλάσσεται του δικαιώματός του στην εργασία και την παροχή καλύτερης ποιότητας υπηρεσιών στους δημότες.