Δεν έχουν εντοπισθεί οι 26 πρόσφυγες που βγήκαν στην Νότια Χίο (βίντεο)

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 14:34 Στην ευρύτερη περιοχή των Δοτίων, στην Νότια Χίο, ανάμεσα σε Εμπορειό και Βρουλίδια, φαίνεται ότι εξακολουθούν να βρίσκονται ακόμα (μέχρι τις 2 το μεσημέρι) οι 26 (κι όχι 27 όπως ανέφεραν οι αρχικές πληροφορίες) πρόσφυγες και μετανάστες, οι οποίοι είχαν αποβιβασθεί σε ακτή της περιοχής, τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης, 21 Οκτωβρίου 2021.

Σε επικοινωνία του astraparis.gr με το λιμεναρχείο Χίου δηλώθηκε άγνοια για το περιστατικό, πλην της ειδοποίησης που είχαν λάβει μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από το Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι, το οποίο μάλιστα παρέθεσε και τα ονόματα των 26 ατόμων – μεταξύ αυτών 12 ανήλικοι – που είχαν εκφράσει την επιθυμία τους να καταθέσουν αίτημα ασύλου, όπως αναφέρει.

Το λιμεναρχείο Χίου μας παρέπεμψε για περαιτέρω πληροφορίες στην αστυνομία, η οποία – όπως μας δηλώθηκε – έχει την ευθύνη αναζήτησής τους και μεταφοράς τους – ως συνήθως – στην δομή καραντίνας στην Λευκωνιά.

Από το γραφείο Τύπου της γενικής περιφερειακής αστυνομικής διεύθυνσης Βορείου Αιγαίου μας δηλώθηκε στις 2 το μεσημέρι της Πέμπτης, ότι ουδείς από τους 26 πρόσφυγες και μετανάστες μέχρι εκείνη την ώρα είχε εντοπισθεί.

Ως εκ τούτου είναι προφανές ότι συνεχίζεται η αναζήτησή τους, εκτός εάν οι πρόσφυγες και μετανάστες καταφέρουν να φτάσουν αυτοδύναμα στο Πυργί, που είναι το πιο κοντινό χωριό της περιοχής.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 11:06

27 πρόσφυγες, 26 από τη Σομαλία και 1 από το Σουδάν βγήκαν τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης 21 Οκτωβρίου 2021, στην περιοχή των Δοτίων κοντά στα Βρουλίδια.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που γνωστοποίησε το Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι, οι πρόσφυγες επιθυμούν  να υποβάλλουν αίτημα ασύλου, ενώ ήδη έχουν ειδοποιηθεί σχετικά οι λιμενικές και αστυνομικές αρχές.

Η ενημέρωση από το Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι

 

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια