Εντοπίσθηκαν μεταξύ Κοινής και Βουνού οι πρόσφυγες που βγήκαν στα Γρίδια

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 15:05 Εντοπίσθηκαν από κατοίκους της περιοχής ανάμεσα σε Κοινή και Βουνό, οι πρόσφυγες και μετανάστες, που είχαν αποβιβασθεί στην παραλία των Γριδίων, στα Νένητα της Χίου και είχαν εντοπισθεί σε χωράφια της περιοχής το πρωί της Πέμπτης, 3 Δεκεμβρίου 2020.

Οι πρόσφυγες και μετανάστες, εθεάθησαν λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι κοντά στην εκκλησία της Αγίας Άννας και είναι επτά όπως δείχνει η φωτογραφία.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 14:15 Άκαρπες ήταν μέχρι πριν λίγη ώρα οι έρευνες του λιμενικού και της αστυνομίας για τον εντοπισμό των προσφύγων και μεταναστών, επτά ή οκτώ ατόμων, οι οποίοι φέρεται να εντοπίσθηκαν από κάτοικο της περιοχής σε χωράφια, κοντά στην παραλία Γρίδια Νενήτων, το πρωί σήμερα Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2020.

Λίγο μετά το μεσημέρι της Πέμπτης, λιμενικοί και αστυνομικοί έφτασαν στα Γρίδια κι άρχισαν την έρευνα στο σημείο που τους υπεδείχθη, πλην – όμως – δεν κατάφεραν να εντοπίσουν τους πρόσφυγες και μετανάστες, οι οποίοι – σύμφωνα με τις νεώτερες πληροφορίες – είναι αφρικανικής καταγωγής κι ανάμεσά τους είναι τρία μικρά παιδιά.

Η φουσκωτή βάρκα με την οποία έφτασαν στη Χίο βρίσκεται ακόμα στην παραλία των Γριδίων, απ΄ όπου και οι φωτογραφίες που ακολουθούν.

Μετά από επικοινωνία του astraparis.gr με αρμόδιο του κέντρου υποδοχής και ταυτοποίησης τη ΒΙΑΛ έγινε γνωστό ότι ούτε κι εκεί εμφανίσθηκαν πρόσφυγες και μετανάστες, χωρίς αυτό να αποκλείεται να συμβεί κατά τις προσεχείς ώρες, όπως – άλλωστε – συνέβη κάτι ανάλογο και στο πρόσφατο παρελθόν.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 11:47

Βάρκα με πρόσφυγες και μετανάστες προσέγγισε την παραλία Γρίδια, στα Νένητα της Χίου, κατά πάσα πιθανότητα την νύκτα της Τετάρτης 2 Δεκεμβρίου 2020, ενώ η παρουσία τους σε κατοίκους της περιοχής έγινε αντιληπτή σήμερα το πρωί, Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2020.

Οι πρόσφυγες και μετανάστες, οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν επτά ή οκτώ άτομα, εντοπίσθηκαν το πρωί σήμερα σε χωράφια της περιοχής, ενώ έχουν ήδη ειδοποιηθεί το λιμεναρχείο Χίου και η αστυνομία, που βρίσκονται καθ΄  οδόν προς το σημείο που φέρεται να βρίσκονται.