Αγιασμός, με τα σχολεία χωρίς… φράγκο!

Χωρίς ούτε ένα ευρώ ξεκινά ησχολική χρονιά για τα σχολεία της Χίου εξαιτίας διαδικαστικού θέματος που έχει προκύψει μεταξύ Τράπεζας Πειραιώς και Δήμου Χίου, μετά την αλλαγή της δημοτική αρχής.

Με το ξεκίνημα της σχολικής χρονιάς τα σχολεία έχουν άμεσες ανάγκες σε γραφική ύλη και άλλα υλικά, τα οποία αδυνατούν με ότι αυτό συνεπάγεται για την ομαλή λειτουργία τους.

Το θέμα καταγγέλλει ο σύλλογος δασκάλων και νηπιαγωγών Χίου ζητώντας από τον Δήμο και από την τράπεζα Πειραιώς να προβούν άμεσα στις απαιτούμενες ενέργειες για να εξομαλυνθεί η κατάσταση.

«Σε μια περίοδο που τα σχολεία αντιμετωπίζουν αυξημένες απαιτήσεις σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό, η Τράπεζα Πειραιώς, λόγω της αλλαγής της Δημοτικής Αρχής έχει μπλοκάρει τη δυνατότητα ανάληψης χρημάτων μέσω των χρεωστικών καρτών των σχολείων. Αποτέλεσμα αυτού είναι τα σχολεία να αδυνατούν να εκταμιεύσουν χρήματα (να κάνουν χρήση του ταμείου τους) ώστε να ανταποκριθούν στις αυξημένες ανάγκες τους.

Το ΔΣ του Συλλόγου Δασκάλων & Νηπιαγωγών Χίου καλεί τη Σχολική Επιτροπή του Δήμου Χίου να λύσει άμεσα το πρόβλημα. Καλεί την Τράπεζα Πειραιώς να ρυθμίσει άμεσα τις γραφειοκρατικές διαδικασίες και να ξεμπλοκάρει τη χρηματοδότηση των σχολείων. Δεν είναι δυνατόν να αφήνουμε τα σχολεία χωρίς χρήματα Σεπτέμβρη μήνα! Είμαστε διατεθειμένοι να κινηθούμε προς κάθε κατεύθυνση για τη λύση του προβλήματος», αναφέρει η ανακοίνωση του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χίου!

 

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια