Αίτημα από το ΠΑΜΕ προς το Εργατικό Κέντρο για συμμετοχή στην απεργία

Να συμμετέχει και το Εργατικό Κέντρο Χίου, στην απεργιακή κινητοποίηση της 28ης Φεβρουαρίου 2024, προκαλεί και προτείνει το ΠΑΜΕ.

“Με δεδομένο την συγκλονιστική κινητοποίηση των αγροτών στην Αθήνα την οποία αγκάλιασαν χιλιάδες εργαζόμενοι της Αττικής. Τις συνεχιζόμενες και μαζικές κινητοποιήσεις των φοιτητών ενάντια στα ιδιωτικά πανεπιστήμια. Την όλο ένα και αυξανόμενη λίστα συμμετοχής συνδικάτων σε όλη την Ελλάδα που μέχρι τώρα έχουν πάρει απόφαση για συμμετοχή στην απεργία 33 Εργατικά Κέντρα, 18 Ομοσπονδίες, εκατοντάδες πρωτοβάθμια σωματεία και στο δημόσιο η ΑΔΕΔΥ και όλες οι ομοσπονδίες της, καλούμε τη Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Χίου να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να πάρει απόφαση για συμμετοχή στην απεργία στις 28 Φλεβάρη 2024.

Από μόνες τους οι ομοσπονδίες που συμμετέχουν στην απεργία καλύπτουν χιλιάδες εργαζόμενους του νησιού στον ιδιωτικό τομέα. Δεν μπορούμε να τις αγνοήσουμε.

Τώρα είναι η ώρα να ακουστεί δυνατά η φωνή όλων μας για να μη συγκαλυφθεί το έγκλημα στα Τέμπη. Πέρσι δώσαμε έναν όρκο, προς όλους τους νεκρούς, τους συγγενείς τους, τους συναδέλφους μας: θα γίνουμε η φωνή όλων αυτών για να μη ξεχαστεί αυτό το έγκλημα. 

Πριν ένα χρόνο ακούστηκε πάνδημο το σύνθημα «τα κέρδη τους ή οι ζωές μας». Ένα χρόνο τώρα έχει επιβεβαιωθεί με τον πιο τραγικό τρόπο ότι αυτή η πολιτική όλων των κυβερνήσεων έχουν εγκληματικά αποτελέσματα…

160 συνάδελφοι μας έχασαν τη ζωή τους στους χώρους δουλειάς.

Πεθαίνουν συνάδελφοι μας στις καρότσες επειδή δεν υπάρχουν ασθενοφόρα.

Περισσότερες από 100 χιλιάδες είναι τα χειρουργεία που περιμένουν λόγω των ελλείψεων στην υγεία.

Οι τσέπες των συναδέλφων στενάζουν από την ακρίβεια, από τους μισθούς πείνας που έχουν καθηλωθεί στο 2012 και από την άλλη οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι βγάζουν δισεκατομμύρια από τη δική μας δουλειά, τις φοροαπαλλαγές και τις χρηματοδοτήσεις των κυβερνήσεων.

Τώρα είναι η ώρα να βγουν οι εργαζόμενοι μπροστά. Τώρα που η κυβέρνηση της ΝΔ είναι στρυμωγμένη. Όλοι οι εργαζόμενοι πήραμε ανάσα από την μεγαλειώδη κινητοποίηση των αγροτών. 

Η αντιπολίτευση είμαστε εμείς. Στους δρόμους του αγώνα είμαστε πιο δυνατοί! Στους δρόμους του αγώνα μας φοβούνται και μας υπολογίζουν! “, αναφέρουν στην πρόταση τους ο Άρης Μιχαλάκης, και ο Ξένος Αξιώτης μέλη της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου.