Ακατάλληλο υλικό και υγρασία έθεσαν εκτός λειτουργίας τους φωτεινούς σηματοδότες

Κάτι οι πολλές βροχές και η αυξημένη υγρασία, κάτι η εξ αρχής κακή κατασκευή, έχουν θέσει εκτός λειτουργίας εδώ και μερικές ημέρες τους φωτεινούς σηματοδότες στην διασταύρωση της περιφερειακής οδού Χίου με τον δρόμο που οδηγεί στο στρατόπεδο Γκιάλα.

Η καλωδίωση εξ αρχής – από την κατασκευή του κόμβου δηλαδή – από το πίλαρ έως τους φωτεινούς σηματοδότες είχε τοποθετηθεί για προστασία εντός πλαστικών και μεταλλικών σωληνώσεων και φρεατίων έλξης καλωδίων μέσα στο έδαφος.

Ωστόσο, τα συγκεκριμένου τύπου καλώδια, LICYY 8×1,5-21×1,5mm2, όπως εξηγεί στον astraparis.gr ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Γιώργος Καραμανής, «είναι ακατάλληλα για ταφή στο έδαφος ακόμα και εντός σωλήνωσης και υπό προϋποθέσεις μόνο μπορούν να εγκατασταθούν σε εξωτερικό περιβάλλον. Πρόκειται για μη ανθυγρά καλώδια που με τον καιρό έχουν υποστεί σχετική φθορά με αποτέλεσμα να παρουσιάζουν βραχυκυκλώματα σε συνθήκες υγρασίας. Το ίδιο πρόβλημα διαπιστώθηκε και στα φανάρια του Βαξάλη, όπου προχωρήσαμε σε πλήρη αντικατάσταση της καλωδίωσης και λύθηκε το πρόβλημα».

Ο κ. Καραμανής αναφέρει ότι και για τους συγκεκριμένους σηματοδότες θα ξεκινήσει σύντομα η αλλαγή της καλωδίωσης.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Σχόλια