Άλλα λόγια από Μηταράκη για τους συνταξιούχους εκπαιδευτικούς των ΑΕΝ (βίντεο)

Απέφυγε να αναλάβει την οποιαδήποτε δέσμευση για συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα στην επίλυση του προβλήματος που ο ίδιος δημιούργησε με τους συνταξιούχους εκπαιδευτικούς των ακαδημιών εμπορικού ναυτικού, ο βουλευτής Χίου και υφυπουργός Εργασίας κ. Νότης Μηταράκης.

Στη επίκαιρη επί του θέματος ερώτηση του βουλευτή Χίου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ανδρέα Μιχαηλίδη, ετέθη το πρόβλημα με την περικοπή κατά 60% των συντάξεων των συνταξιούχων εκπαιδευτικών ναυτικών, μετά από σχετικό έγγραφο του κ. Μηταράκη.

Όπως δήλωσε ο κ. Μιχαηλίδης, το όλο ζήτημα δημιουργήθηκε όταν πριν από δύο μήνες ο κ. υφυπουργός Εργασίας, αιφνιδιαστικά, με έγγραφό του απέκλεισε τους συνταξιούχους εκπαιδευτικούς ναυτικούς από την εξαίρεση της περικοπής κατά 60% της σύνταξής τους. Η εξαίρεση αυτή αφενός μεν δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στην λειτουργία των ΑΕΝ και αφετέρου προκαλεί την οικονομική εξόντωση των συνταξιούχων εκπαιδευτικών, αφού το έγγραφο αυτό έχει αναδρομική ισχύ.

Ο κ. Μηταράκης προσπάθησε να αιτιολογήσει την κατάσταση που ο ίδιος δημιούργησε, αναφερόμενος στον νόμο Κατρούγκαλου και κάνοντας γενικές αναφορές σε ασφαλιστικό νομοσχέδιο που προτίθεται να καταθέσει η κυβέρνηση. «Στην απάντησή του επιχείρησε με διάφορες στρεψοδικίες, να μεταθέσει τις ευθύνες αλλού την ίδια ώρα που, όπως υπογραμμίσαμε, συνταξιούχοι ναυτικοί εκπαιδευτικοί λαμβάνουν ήδη προειδοποιήσεις από τον ασφαλιστικό τους φορέα, ότι θα τους περικοπούν συντάξεις. Ο κ. Μηταράκης για μια ακόμα φορά αποδεικνύεται κατώτερος των περιστάσεων», τονίζει στην ανακοίνωσή του ο κ. Μιχαηλίδης.

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια