Αλλαγή φρουράς στην 96 ΑΔΤΕ Χίου

Αλλαγή στην “κεφαλή” της διοίκησης της 96 ΑΔΤΕ πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τρίτης 20 Μαρτίου 2018 στο στρατόπεδο Γκιάλα.

Η τελετή παράδοσης παραλαβής, παρουσία των τοπικών αρχών υπό τις ευλογίες του μητροπολίτη Χίου κ. Μάρκος, εξελίχθηκε πλήρως με όλο το τελετουργικό κατά το οποίο ο απερχόμενος διοικητής ταξίαρχος κ. Δημόκριτος Κωνσταντάκος παρέδωσε τη διοίκηση του σχηματισμού στον ταξίαρχο κ. Παναγιώτη Κιμουρτζή.

Συμμαθητές δήλωσαν οι δυο ταξίαρχοι και από τα λεγόμενά τους διαφάνηκε ότι έτεροι ασπάζονται την ίδια φιλοσοφία για το στράτευμα την πατρίδα και τα ιερά και τα όσια οπότε η διοίκηση της 96 ΑΔΤΕ θα έχει συνέχεια στην ίδια με πρότινος πορεία.Ευχαριστώντας τους πάντες από τον απλό στρατιώτη μέχρι τους συνεργάτες του ο απερχόμενος ταξίαρχος κ. Κωνσταντάκος, είπε μεταξύ άλλων «Παραδίδω στον συνάδελφο και συμμαθητή. Αισθάνομαι την ικανοποίηση της διαρκούς επαγρύπνησης, της ενίσχυσης κλίματος εμπιστοσύνης ασφαλείας στους πολίτες. Θεωρώ ότι τελεσφόρησαν οι στόχοι της διοίκησης μου και η ταξιαρχία δίνεται σε υπηρεσιακή ετοιμότητα και λειτουργικότητα. Η γη μας είναι φρούριο και χρέος μας η νίκη», κατέληξε.

Από τη πλευρά του ο νέος ταξίαρχος εξέθεσε τους δικούς του στόχους συμπληρώνοντας στην ουσία τα λόγια του προηγούμενου. Στέλνοντας, όμως, μήνυμα ετοιμότητας, δήλωσε: «Ιερό συμβόλαιο με το θεό και την πατρίδα είναι η επαύξηση της υπηρεσιακής ετοιμότητας. Σκοπός μας δεν είναι να διεξάγουμε πόλεμο, στόχος μας η νίκη στη μάχη της αποτροπής, αλλά αν απειληθούμε θα είμαστε έτοιμοι».