Άλλοθι στην Αμάλ ψάχνει ο Κάρμαντζης για να μην πεζοδρομηθεί η προκυμαία

Σε ένα τυχαίο γεγονός, την άφιξη και υποδοχή – χθες Τρίτη 10 Αυγούστου 2021 – της προσφυγοπούλας Αμάλ στο λιμάνι της Χίου επιχειρεί να στηρίξει ο δήμαρχος Χίου κ. Σταμάτης Κάρμαντζης την επιχειρηματολογία του για να μην αποδοθεί στους πεζούς η προκυμαία της πόλης.

Το γεγονός ότι δημιουργήθηκε κυκλοφοριακός φόρτος σε όλους τους εσωτερικούς δρόμους από την συγκεκριμένη εκδήλωση, κάτι που θα μπορούσε να έχει συμβεί και από μια πορεία ή διαδήλωση, χωρίς προηγουμένως να έχουν ληφθεί σοβαρά μέτρα για τον αποκλεισμό της κυκλοφορίας στην προκυμαία, δείχνει πόσο επιπόλαια αντιλαμβάνεται την υπόθεση η δημοτική αρχή.

Η πρωτοφανής αυτή λαϊκίστικη κορώνα και αντιεπιστημονική εκδοχή του κ. Κάρμαντζη αποδεικνύουν για ακόμα μία φορά ότι η δημοτική αρχή αντιμετωπίζει και αυτό το θέμα, που οδηγεί σε βελτίωση της ποιότητας ζωής στην πόλη, κυριολεκτικά στο πόδι, επιβεβαιώνοντας επίσης ότι μέχρι εκεί φτάνουν.

Διαβάστε και κρίνετε ανακοίνωση δημάρχου για το όραμα που έχει για την πόλη του και το οποίο εξαντλείται στο πώς θα έχουμε ορθάνοικτους δρόμους για τα αυτοκίνητα και τους πεζούς να ακροβατούν ανάμεσα στους τροχούς!

«Ακόμα μία φορά η ίδια η πραγματικότητα επιβεβαίωσε περίτρανα τη θέση του Δημάρχου και της δημοτικής αρχής αναφορικά με την υποχρέωση της μη διακοπής της κυκλοφορίας των οχημάτων στη Λεωφόρο Αιγαίου, έναντι των όσων έχουν διατυπωθεί κατά καιρούς από κάποιους.

Ειδικότερα, η χθεσινή αξιόλογη και συμβολική εκδήλωση για την υποδοχή της μικρής προσφυγοπούλας Αμάλ, τεκμηρίωσε με τον πλέον απτό τρόπο την αδήριτη ανάγκη να παραμείνει ανοιχτή η παραλιακή οδός, αφού καθ’ όλη τη διάρκεια της πορείας του δρώμενου προς την κεντρική πλατεία, προκλήθηκε ένα άνευ προηγουμένου κυκλοφοριακό «έμφραγμα» στο νησί παρά τις ομολογουμένως αξιέπαινες και υπεράνθρωπες προσπάθειες της τροχαίας να ρυθμίσει την κυκλοφορία. Το αποτέλεσμα ήταν να δημιουργηθεί το αδιαχώρητο στους παρακείμενους δρόμους και να ταλαιπωρηθούν δεκάδες οδηγοί και επιβάτες στα οχήματά τους.

Πέραν, λοιπόν, κάθε αμφισβήτησης το χθεσινό περιστατικό έρχεται να ενισχύσει και να δικαιολογήσει απόλυτα την υπεύθυνη στάση του δημάρχου, της δημοτικής αρχής και της τροχαίας που τάσσουν ως προτεραιότητα την ασφάλεια, την ακεραιότητα των πολιτών και την προστασία της ανθρώπινης ζωής έναντι της όποιας –έστω καλοπροαίρετης αλλά και ανώριμης λεκτικής κορώνας που συνηγορεί υπέρ ενός δυνητικού κυκλοφοριακού περιορισμού στην ευρύτερη περιοχή του κεντρικού μας λιμένα».

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια