Αμετανόητος Μηταράκης, φταίνε οι Χιώτες που δεν δέχθηκαν την υπερδομή στο «17»

Αμετανόητος και κυνικός εμφανίσθηκε για ακόμα μία φορά ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Νότης Μηταράκης, επιρρίπτοντας στην κοινωνία της Χίου τις ευθύνες γιατί παραμένει ακόμα ανοικτή η ΒΙΑΛ, αφού δεν δέχθηκε όπως είπε τον κυβερνητικό σχεδιασμό για την δημιουργία της κλειστής υπερδομής προσφύγων και μεταναστών στο Αίπος.

Σε συνέντευξη Τύπου, το μεσημέρι της Παρασκευής 10 Ιουλίου 2020, στο δημαρχείο Χίου, ο κ. Μηταράκης αφού είπε ότι έχουν δρομολογηθεί οι διαδικασίες για τις δομές σε Σάμο, Λέρο και Κω, πρόσθεσε ότι στη Χίο το θέμα παραμένει ανοικτό.

«Αν είχε προχωρήσει ο αρχικός σχεδιασμός (σ.σ. υπερδομή στο «17» του Αίπους), μέσα στο καλοκαίρι και με την αποσυμφόρηση που έχει ήδη γίνει, θα μπορούσαμε να κλείσουμε την ΒΙΑΛ. Ο οποίος (σχεδιασμός) βρέθηκε, ως γνωστόν αντιμέτωπος με πολλές αντιδράσεις», είπε ο κ. Μηταράκης.

Απέδωσε δε τις αντιδράσεις ως καθαρά πολιτικές από κάποιες παρατάξεις που δεν πιστεύουν την λογική των ελεγχόμενων κέντρων, κατηγορώντας τις μάλιστα για ακραίο λαϊκισμό, ενώ αναφέρθηκε και σε κάποιους «που προσπάθησαν να δημιουργήσουν για τον εαυτό τους λόγο παραμονής στα γεγονότα και λόγο ύπαρξης».

Και βέβαια, όπως και σε όλες τις προηγούμενες ανάλογες περιπτώσεις, ούτε μια λέξη συγγνώμης δεν βρήκε να πει για την βάρβαρη επέλαση των ΜΑΤ στο νησί.

Περαιτέρω προσπάθησε να δικαιολογήσει την κυβερνητική πολιτική του περασμένου Φεβρουαρίου και τις επιτάξεις σε Αίπος Χίου και Καραβά Λέσβου, λέγοντας ότι κάποιοι προσπάθησαν να δημιουργήσουν ψευδείς εικόνες «για υπερδομές, για πόλεις, για πολιτείες,  για μειονότητες και άλλα πράγματα που δεν στηρίζονται στην λογική, απλώς σε κάποιους έδωσε την δυνατότητα να κερδίζουν λάικ στο facebook, αλλά πολιτική με λάικ στο facebook δεν γίνεται».

Δικαιολόγησε δε την αντιδημοκρατική πράξη νομοθετικού περιεχομένου για τις επιτάξεις, σε προβλέψεις της κυβέρνησης που η τοπική κοινωνία δεν έβλεπε και συγκεκριμένα στην… επερχόμενη πανδημία του κορονοϊού και στην ένταση με την Τουρκία που αργότερα εκδηλώθηκε σε Έβρο και στο Αιγαίο.

Δεν παρέλειψε, τέλος, να αναφέρει ότι υπάρχει πολύ καλή συνεργασία με τον περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου κ. Κώστα Μουτζούρη και τον δήμαρχο Χίου κ. Σταμάτη Κάρμαντζη και πρόσθεσε «ευελπιστώ ότι θα πρυτανεύσει μια εγκράτεια και μία λογική», προσβλέποντας προφανώς στην στήριξη του κυβερνητικού σχεδιασμού για την δημιουργία νέας δομής στη Χίο.

Συνέντευξη τύπου στην Χίο

Gepostet von Νότης Μηταράκης am Freitag, 10. Juli 2020

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια