«Κληρώνει» την Πέμπτη για το Ξενία Χίου

Την προσεχή Πέμπτη, 25 Ιουλίου 2019, θα διεξαχθεί η τελική φάση του διαγωνισμού για την μίσθωση του Ξενία Χίου, για περίοδο 50 ετών, με την κατάθεση των οικονομικών προσφορών των ενδιαφερομένων επενδυτών.

Στις 12 Ιουλίου 2019 έληξε η προθεσμία εκδήλωσης ενδιαφέροντος και κατάθεσης των αναγκαίων δικαιολογητικών και την Πέμπτη όσοι πληρούν τις προϋποθέσεις συμμετοχής θα «κτυπήσουν» μέσα από την ηλεκτρονική πλατφόρμα πλειστηριασμών της Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ) το συγκεκριμένο ακίνητο, η χρήση του οποίου θα είναι και πάλι ξενοδοχείο.

Ενδιαφέρον υπάρχει και γι΄ αυτό προχωρούμε στην δεύτερη φάση του διαγωνισμού, επισημαίνει στον astraparis.gr ο πρόεδρος της ΕΤΑΔ κ. Γιάννης Πολύζος, ο οποίος εκφράζει την αισιοδοξία του για θετικό αποτέλεσμα, που θα λειτουργήσει – μάλιστα – θετικά και για τους άλλους ανάλογους διαγωνισμούς της εταιρείας.

Η τιμή εκκίνησης στον διαγωνισμό της Πέμπτης, ο οποίος θα ξεκινήσει στις 10 το πρωί και θα ολοκληρωθεί στη μία το μεσημέρι, έχει ορισθεί στο ποσό των 16.000 ευρώ ετησίως. Ξεκινώντας από αυτό το ποσό, όπως εξηγεί ο αρμόδιος της ΕΤΑΔ κ. Κώστας Αγγελόπουλος, οι διαγωνιζόμενοι θα κάνουν τις προσφορές τους, με την κάθε προσφορά να είναι τουλάχιστον κατά 5% υψηλότερη από την προηγούμενη (βήμα διαγωνισμού) έως ότου προκύψει ο πλειοδότης.

Διευκρινίζει, επίσης, ότι το τρίωρο αυτό είναι καθορισμένο, πλην – όμως – ενδεικτικό, καθότι αν κάποιος καταθέσει προσφορά στις 12:58, τότε το σύστημα αυτομάτως δίνει παράταση της προθεσμίας κατά 10 λεπτά, προκειμένου τυχόν άλλος ενδιαφερόμενος να έχει το χρονικό περιθώριο νέας προσφοράς κ.ο.κ.

Ο διαγωνισμός θα διεξάγεται μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας https://www.e-publicrealestate.gr της ΕΤΑΔ, όπου οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καταθέτουν τις προσφορές τους και ο κάθε διαγωνιζόμενος από τον χώρο του θα μπορεί να βλέπει μόνον την τελευταία προσφορά κι όχι τον διαγωνιζόμενο και να καταθέτει εν συνεχεία την δική του.

Οι προδιαγραφές του ακινήτου

Το ακίνητο προσφέρεται προς μακροχρόνια μίσθωση με σκοπό τη λειτουργία του ως ξενοδοχείο. Ο ανάδοχος θα αναλάβει το κόστoς για την πλήρη ανακατασκευή και λειτουργία του. Η διάρκεια της μίσθωσης ορίζεται για 50 έτη από την υπογραφή της σύμβασης.

Το κτίριο έχει συνολική δομημένη επιφάνεια 1572, 47 τ.μ. και βρίσκεται σε οικόπεδο επιφάνειας 1668,66 τ.μ.

Το ακίνητο αποτελείται από τριώροφο κτίσμα, με προηγούμενη χρήση ξενοδοχείου δυναμικότητας 28 δωματίων (22 δίκλινα και 6 μονόκλινα) – 50 κλινών. Είναι χωροθετημένο σε κοντινή απόσταση από το λιμάνι (περίπου 700 μέτρα) και το κέντρο της πόλης της Χίου, ενώ απέχει περίπου 2 χλμ. από το αεροδρόμιο της Χίου.

ΕΤΑΔΞενία