Ανανεώθηκε, αλλά στο τέλος της σεζόν, το site τουριστικής προβολής της Χίου

Κάλλιο αργά παρά ποτέ, ωστόσο είναι χαρακτηριστικό και αυτό των ρυθμών και της αποτελεσματικότητας του δημοσίου, ειδικά σε τομείς στους οποίους η ταχύτητα και ο συγχρονισμός και προγραμματισμός κάνουν τη διαφορά.

Αρχές Σεπτέμβρη με την ισχνή, λόγω κορονοϊού τουριστική κίνηση στο νησί να έχει ολοκληρωθεί και η Διεύθυνση Τουρισμού της Περιφέρειας, ενημερώνει για την ανανέωση του site τουριστικής προβολής της Χίου,το οποίο πλέον περιλαμβάνει και ειδική ενότητα για την προβολή επιχειρήσεων καθώς και ψηφιακή ξενάγηση με θέμα τη σύνδεση της Χίου με τον Όμηρο.

Οι εργασίες που πραγματοποιήθηκαν στο www.chios.gr , αφορούν αναλυτικότερα στον επανασχεδιασμό του μενού, στην ανανέωση του σχεδιασμού και των γραφικών της ιστοσελίδας, στην επικαιροποίηση και εμπλουτισμό του περιεχομένου (με ένταξη νέων φωτογραφιών, video και κειμένων ), στον εμπλουτισμό του διαδραστικού χάρτη στον οποίο εμφανίζονται τα αξιοθέατα και οι παραλίες, στην ένταξη προτεινόμενων περιηγήσεων στο νησί με γεωγραφική απεικόνιση σε google maps, και άλλες βελτιώσεις στην εμφάνιση και στην λειτουργικότητα.

Μια εντελώς νέα λειτουργία αφορά στην Δημιουργία ενότητας για προβολή επιχειρήσεων τουρισμού: Σε αυτήν την ενότητα θα υπάρχει η δυνατότητα προβολής πρακτορείων, καταλυμάτων, επιχειρήσεων που παρέχουν υπηρεσίες εναλλακτικού τουρισμού και λοιπών επιχειρήσεων τουρισμού , όπως γραφεία ενοικιάσεως οχημάτων/μοτοποδηλάτων. Οι επιχειρήσεις θα εμφανίζονται σε κατάλογο ανά κατηγορία. Για κάθε επιχείρηση θα υπάρχει δυνατότητα να αναρτήσει πληροφορίες και φωτογραφίες, στοιχεία επικοινωνίας και παροχές, σύνδεσμο (link) για την ιστοσελίδα της και γεωγραφική απεικόνιση στον χάρτη. Οι ενδιαφερόμενοι επιχειρηματίες θα έχουν την δυνατότητα να συμπληρώνουν on line φόρμα – υπεύθυνη δήλωση καταχώρησης στοιχείων τουριστικής επιχείρησης. Μετά από τον έλεγχο των στοιχείων η επιχείρηση θα εμφανίζεται στην ιστοσελίδα. Η προβολή θα είναι εντελώς δωρεάν για όλες τις επιχειρήσεις.

Οι παραπάνω βελτιώσεις αναβαθμίζουν τον ιστότοπο τουριστικής προβολής της Χίου, τόσο αισθητικά, όσο και λειτουργικά και προχωρούν ένα βήμα παρακάτω ως προς το κρίσιμο ζητούμενο της διασύνδεσης του επισκέπτη/πελάτη με την τουριστική επιχείρηση. Με μια σύντομη διαδικασία καταχώρισης on line, χωρίς γραφειοκρατία ή απαίτηση επίσκεψης στην υπηρεσία, οι τουριστικές επιχειρήσεις θα έχουν την δυνατότητα να προβάλλονται στην πιο δημοφιλή ιστοσελίδα τουριστικής προβολής της Χίου.

Οι παραπάνω εργασίες υλοποιήθηκαν στο πλαίσιο του έργου «Δράσεις Τουριστικής Προβολής ΠΕ Χίου» από την Truth Web Media I.K.E., με επιβλέπουσα υπηρεσία το Τμήμα Τουρισμού ΠΕ Χίου, που ανέλαβε επίσης τη συγγραφή και την μετάφραση των νέων κειμένων και επιμελήθηκε όλο το περιεχόμενο της ιστοσελίδας.

 

Β. Δημιουργία ψηφιακής ξενάγησης με θέμα τη σύνδεση της Χίου με τον Όμηρο.

Στο πλαίσιο του ίδιου έργου, «Δράσεις Τουριστικής Προβολής ΠΕ Χίου», δημιουργήθηκε η ψηφιακή ξενάγηση «Στα ίχνη του Ομήρου», στα ελληνικά και στα αγγλικά, η οποία φιλοξενείται στην πλατφόρμα πολιτιστικού περιεχομένου Clio Muse. Η ξενάγηση περιλαμβάνει μαρτυρίες αρχαίων συγγραφέων, ευρωπαίων περιηγητών και αρχαιολογικά ευρήματα και παραδόσεις που φανερώνουν ότι η Χίος είναι ο τόπος καταγωγής του Ομήρου. Χωρίζεται σε δύο μέρη: Το πρώτο μέρος περιλαμβάνει ξενάγηση στην πόλη της Χίου και το δεύτερο περιήγηση στο νησί με αυτοκίνητο. Η ξενάγηση περιλαμβάνει 13 σημεία ενδιαφέροντος και 40 ιστορίες γύρω από τα σημεία αυτά με κείμενο και ήχο. Ιδιαίτερη αναφορά οφείλεται στην Dr. Αθηνά Ζαχαρού –Λουτράρη, της οποίας το βιβλίο «Όμηρος Χίος Αοιδός» αποτέλεσε έμπνευση και καθοδήγηση για τη δημιουργία του περιεχομένου, αλλά και στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Χίου για την συνεργασία και την βοήθεια.

Το περιεχόμενο που αναπτύχθηκε με συνεργασία του Τμήματος Τουρισμού ΠΕ Χίου με την Clio Muse I.K.E., φιλοξενείται στην πλατφόρμα Clio Muse App και στο Tour Experience της Clio Muse, στην ελληνική και αγγλική γλώσσα για διάστημα δώδεκα μηνών (https://cliomusetours.com/el/tours/searching-for-homer-el/) και διατίθεται δωρεάν. Οι ενδιαφερόμενοι επισκέπτες μπορούν είτε να κατεβάσουν την ξενάγηση στο κινητό τους, αφού πρώτα κατεβάσουν την εφαρμογή Clio Muse App, είτε να περιηγηθούν στην ξενάγηση από τον υπολογιστή τους, μέσω της ιστοσελίδας Tour Experience.

Η ξενάγηση θα προβάλλεται επίσης και μέσω της ιστοσελίδας www.chios.gr. Μέσα από την ανάπτυξη ιστοριών γύρω από σημεία της Χίου που σχετίζονται με τον Όμηρο και την Ομηρική κληρονομιά, προβάλλεται η σχέση του νησιού με τον μεγάλο επικό ποιητή και αξιοποιείται ως προτεινόμενο σημείο ενδιαφέροντος για τον τουρίστα/επισκέπτη.

 

 

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια