Ανάβαση στο Όρος οργανώνουν οι Φίλοι Μονοπατιών Χίου

3

Ανάβαση στην τρίτη ψηλότερη κορυφή της Χίου, στο Όρος (1186 μέτρα) διοργανώνει ο Σύλλογος Φίλοι Μονοπατιών Χίου, την Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2017.

Το Όρος είναι στενά δεμένο με την κτηνοτροφική παράδοση των Πιτυανών και πάνω του βρίσκονται έξοχες παλιές πιτυανές μάντρες. Οι εντυπωσιακές πλακόμαντρες, σε ύψος 1030 μέτρων και το παλιό κτίριο του ΟΤΕ στην κορυφή του, είναι χαρακτηριστικά τοπόσημα της διαδρομής. Να μην ξεχνάμε βέβαια την απέραντη θέα στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα και την εκπληκτική εικόνα του δίκορφου και μυθικού Πελινναίου.

Πρόκειται για μια θαυμάσια αλλά δύσκολη διαδρομή μήκους 10.250 μέτρων με υψομετρική διαφορά περίπου 800 μ., για την οποία απαιτούνται 5 με 6 ώρες.

Αφετηρία και τερματισμός είναι το Πιτυός. Οι Φίλοι Μονοπατιών Χίου συντήρησαν τελευταία περίπου 5 χλμ. της κυκλικής αυτής διαδρομής. Η δράση αυτή απευθύνεται σε πεζοπόρους με εμπειρία, αντοχή και καλό εξοπλισμό (απαραίτητα τα μποτάκια ορειβασίας, αδιάβροχο, ζεστά ρούχα, κολατσιό, αρκετό νερό).

Πληροφορίες

  • Συγκέντρωση την Κυριακή 26 Νοεμβρίου στις 9 το πρωί στην πλατεία του Πιτυούς.
  • Οι συμμετέχοντες θα μετακινηθούν με δικά τους μέσα και αποδέχονται ότι αναλαμβάνουν την πλήρη και αποκλειστική ευθύνη για τυχόν ατυχήματα.
  • Θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας.

Απαραίτητη είναι η δήλωση συμμετοχής από την Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2017 στον Γιώργο Χαλάτση στο τηλέφωνο 6938 605179.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Σχόλια