Αναβλήθηκε ο πλειστηριασμός – Πίστωση χρόνου στον Γιάννη Παληό

Πίστωση χρόνου αποφάσισε να δώσει η Alpha Bank στον κ. Γιάννη Παληό, αναβάλλοντας για μικρό χρονικό διάστημα τον προγραμματισμένο για αύριο Πέμπτη, 7 Νοεμβρίου 2019, πλειστηριασμό της κατοικίας του στην Μυτιλήνη.

Πηγές της τράπεζας αναφέρουν ότι η αναβολή αποφασίσθηκε, προκειμένου ο κ. Παληός να εξετάσει την νέα ιδιαίτερα συμφέρουσα – όπως την χαρακτηρίζουν – πρόταση για την ρύθμιση των δανειακών του υποχρεώσεων.

Δεν έγινε γνωστή η διάρκεια της αναβολής, αλλά εκτιμάται ότι θα ξεπεράσει τον έναν μήνα, διάστημα που θεωρείται ικανοποιητικό προκειμένου οι δύο πλευρές να καταλήξουν σε σχετική συμφωνία.

Η εξέλιξη αυτή θεωρείται ως νίκη για τον κ. Παληό, ο οποίος έχει συγκεντρώσει την συμπάθεια και συμπαράσταση πολιτών και φορέων, τόσο στη Χίο, όσο και στην Λέσβο, όπου και θα γινόταν ο πλειστηριασμός.

Από την άλλη πλευρά, η Alpha Bank φαίνεται ότι προσμετρώντας το πολιτικό κόστος αποφάσισε να κινηθεί έξω από την τρέχουσα διαδικασία και να δώσει μια νέα ευκαιρία στον κ. Παληό, πριν πατήσει το «κόκκινο κουμπί».

Αναστέλλονται οι κινητοποιήσεις σε Χίο και Μυτιλήνη

Την αναστολή των προγραμματισμένων κινητοποιήσεων σε Χίο και Μυτιλήνη, ανακοίνωσε αργά το απόγευμα της Τετάρτης ο κ. Παληός, επισημαίνοντας – ωστόσο – ότι «ο αγώνας όμως δε σταματά και αφορά όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες, εργαζόμενους, συνταξιούχους, ανέργους, κάθε χρεωμένο νοικοκυριό, κάθε πρώτη κατοικία που απειλείται».

Αναφερόμενος στην αναβολή του πλειστηριασμού από την Alpha Bank, σημειώνει ότι «η τράπεζα πριν από λίγο μας ανακοίνωσε ότι ο πλειστηριασμός της πρώτης και μοναδικής κατοικίας μας μπαίνει σε «κατάσταση αναστολής». Η μαζική παρουσία όλων των φίλων, των φορέων και των σωματείων που στάθηκαν έξω από τα καταστήματα της τράπεζας στα δύο νησιά και διαδήλωσαν την προηγούμενη βδομάδα ήταν ένα δυνατό χτύπημα. Οι αποφάσεις από τα σωματεία και τους φορείς της Χίου για την αυριανή κινητοποίηση και ταυτόχρονα οι μαχητικές αποφάσεις στη Μυτιλήνη για το μπλοκάρισμα του πλειστηριασμού θορύβησαν την τράπεζα που προέβη στην αναστολή του αυριανού πλειστηριασμού».

Ο κ. Παληός κρατά, ωστόσο, κλειστά τα χαρτιά του σε ό,τι αφορά την πρόταση που φέρεται ότι του έκανε η τράπεζα για την ρύθμιση των δανειακών του υποχρεώσεων, ενώ αντιθέτως επισημαίνει ότι η αναβολή του πλειστηριασμού «δεν πρέπει όμως να εφησυχάζει κανέναν… Ανά πάσα στιγμή μπορεί να οριστεί η νέα ημερομηνία. Το κίνημα που σύσσωμο κατάφερε να τους σταματήσει είναι αυτό που θα τους σταματήσει όποτε ξανά χρειαστεί, μέχρι την τελική δικαίωση. Είμαστε σε ετοιμότητα και διαρκή επαγρύπνηση, ώστε μόλις ανακοινωθεί νέα ημερομηνία κατάσχεσης να πάρουμε θέση με νέους και μαζικότερους αγώνες για την ακύρωση της κατάσχεσης, αλλά και για καθέναν και καθεμία που βρίσκεται στην ίδια θέση μαζί μας».

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια