Ανδρέας Μιχαηλίδης: «Οι καταγγελίες του λιμενάρχη για την ασφάλεια του λιμένα Χίου πρέπει να διερευνηθούν και να απαντηθούν άμεσα»

Την παρέμβαση του εισαγγελέα για την άμεση διερεύνηση των καταγγελιών του λιμενάρχη Χίου κ. Παντελή Βατούση για την ασφάλεια του λιμανιού της Χίου ζητά με δήλωση του ο βουλευτής Χίου και αναπληρωτής τομεάρχης Νησιωτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ανδρέας Μιχαηλίδης.

Στη δήλωση του ο κ. Μιχαηλίδης αναφέρει: “Οι δηλώσεις του λιμενάρχη Χίου και οι καταγγελίες του για την ασφάλεια του λιμένα Χίου, όπως και οι διαπιστώσεις του για την μεταφορά επικίνδυνων φορτίων και μάλιστα κατ’ εξακολούθηση, εγείρουν μείζον ζήτημα ασφαλείας των συγκοινωνιών. Απαιτούμε άμεση απάντηση προσωπικά από τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Πλακιωτάκη.

Παράλληλα, ο κ. εισαγγελέας οφείλει άμεσα να διερευνήσει τις καταγγελίες του κ. Βατούση για την πιθανότητα διάπραξης αδικημάτων κατά την διαδικασία φορτοεκφόρτωσης των επικίνδυνων φορτίων. Οι καταγγελίες του Λιμενάρχη Χίου έχουν δημιουργήσει σοβαρά ερωτήματα στην κοινωνία τα οποία δεν μπορούν να μείνουν αναπάντητα.

Σε ό,τι μας αφορά, θα εξαντλήσουμε όλα τα μέσα, συμπεριλαμβανομένου του κοινοβουλευτικού ελέγχου, για την διερεύνηση των αυτών.

Παράλληλα, το αναχρονιστικό πλαίσιο για τα σωστικά μέσα των πλοίων που ισχύει σήμερα είναι του 1967! Και ενώ ο υπουργός Ναυτιλίας έχει εξαγγείλει την έκδοση νέου προεδρικού διατάγματος με επικαιροποιημένες διατάξεις από το καλοκαίρι του 2022, κάτι τέτοιο δεν έχει συμβεί ακόμα. Για το ζήτημα αυτό έχω ήδη καταθέσει επίκαιρη ερώτηση προς τον υπουργό, η οποία θα συζητηθεί άμεσα στη Βουλή”.

Σχόλια