Άνοιξαν τα δημοτικά, στο 95% η προσέλευση των μαθητών στη Χίο

Πρώτη μέρα στο σχολείο μετά από τρεις μήνες για τους 2063 μαθητές δημοτικών σχολείων σε όλο το νησί με τους υπόλοιπους να επανέρχονται την επόμενη μέρα λόγω της εκ περιτροπής λειτουργίας των τμημάτων.

Το ποσοστό της προσέλευσης των μαθητών στα σχολεία ξεπερνά το 90%, σύμφωνα με όσο δήλωσε το  astraparis.gr, ο προϊστάμενος της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Χίου κ. Αριστείδης Κελεπερτζής.

Μόλις το 5% των παιδιών δεν θα επιστρέψουν στις τάξεις τους. Από τα 3048 παιδιά την πρώτη μέρα επαναλειτουργίας των σχολείων έδωσαν το παρόν τα 2063, ενώ τα υπόλοιπα αναμένονται αύριο αφού έγινε ο διαχωρισμός των τάξεων σε τμήματα για την εκ περιτροπής διδασκαλία.

Συγκεκριμένα  τα 212 τμήματα στα δημοτικά σχολεία του νησιού έγιναν 321 κι αντίστοιχα τα 41 των νηπιαγωγείων έγιναν 103, λόγω των μέτρων ενάντια στη μετάδοση του κορονοϊού.

Ακόμη και στα νηπιαγωγεία η προσέλευση των μαθητών ήταν σε πολύ υψηλά ποσοστά,  με την επιστροφή την πρώτη μέρα 212 νηπίων από τα 321 εγγεγραμμένα, στις σχολικές τάξεις , αριθμός που θα συμπληρωθεί και με  τα αυριανά παιδιά.

« Τα παιδιά επέστρεψαν σε πολύ μεγάλο ποσοστό. οι σχολικές μονάδες είναι έτοιμες, με καθαρισμό απολύμανση και όλα όσα επιβάλλονται» σημείωσε ο κ. Κελεπερτζής.

 

Πιλοτική η πρώτη μέρα

Οδηγίες προς ναυτιλλομένους περιείχε κυρίως η πρώτη μέρα στα σχολεία με μαθητές και δασκάλους να προσπαθούν να εξοικειωθούν με τα νέα δεδομένα. Με αντισηπτικά ανά χείρας, σχολαστικό πλύσιμο των χεριών αποστάσεις και ξεχωριστό αυλισμό στο διάλειμμα πέρασε η μέρα.

Υπενθυμίζεται ότι η σχολική χρονιά για τα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία ολοκληρώνεται στις 26 Μαΐου 2020.

 

Φωτογραφία: INTIMENEWS