Άνοιξαν το ψάρεμα και το κυνήγι, ελεύθερες οι μετακινήσεις

Χαράς ευαγγέλια από σήμερα ανήμερα των Χριστουγέννων, Παρασκευή 25 Δεκεμβρίου 2020, για τους κυνηγούς και τους ερασιτέχνες ψαράδες, καθώς επιτρέπονται πλέον οι μετακινήσεις εντός των ορίων της περιφερειακής ενότητας για την άσκησή τους.

Η πρόβλεψη περιέχεται στα αναθεωρημένα μέτρα για τον κορονοϊό, που δημοσιεύθηκαν στη Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ 5726/Β΄/24.12.2020) και τα οποία ισχύουν έως τις 7 Ιανουαρίου 2021 και ώρα 6 το πρωί.

Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά το κυνήγι και το ψάρεμα επιτρέπονται υπό τις ακόλουθες προϋποθέσεις:

– Η εν λόγω μετακίνηση πραγματοποιείται αποκλειστικά εντός της οικείας περιφερειακής ενότητας, ή εξαιρετικά στην περίπτωση της Αττικής εντός των ορίων της περιφέρειας.

– Συμμετοχή μέχρι και δύο ατόμων κυνηγών/αλιέων για λόγους ασφαλείας.

– Εφαρμογή όλων των μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας κατά την διάρκεια της συγκεκριμένης δραστηριότητας.

Στην ίδια ΚΥΑ προβλέπονται, επίσης:

– Την προσεχή Κυριακή, 27 Δεκεμβρίου 2020, όσο και την μεθεπόμενη 3 Ιανουαρίου 2021, επιτρέπεται η λειτουργία των σουπερμάρκετ, φαρμακείων, μινιμάρκετ, φούρνων, κρεοπωλείων, ιχθυοπωλείων, ζαχαροπλαστείων και συνεργείων αυτοκινήτων. Τα καταστήματα αυτά μπορούν να λειτουργήσουν προαιρετικά τις ώρες που επιθυμούν οι ιδιοκτήτες από τις 7 π.μ. έως τις 9 μ.μ. και με αυστηρή τήρηση των μέτρων ασφαλείας.

– Η επανέναρξη λειτουργίας των γυμναστηρίων από 1ης Ιανουαρίου για τις προπονήσεις των ομάδων των κορυφαίων κατηγοριών ανδρών και γυναικών σε χάντμπολ και πόλο, και των ομάδων γυναικών μπάσκετ και βόλεϊ.

Το ΦΕΚ με τα αναφερόμενα και άλλα μέτρα

koronoios_fek

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια