Αντιδράσεις από το Εργατικό Κέντρο για το υποκατάστημα Φάρκαινας της ΕΤΕ

Την έντονη δυσαρέσκειά του για το επικείμενο κλείσιμο του υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας στην περιοχή της Φάρκαινας, εκφράζει το Εργατικό Κέντρο Χίου, με επιστολή του προς την διοίκηση του κεντρικού καταστήματος της τράπεζας, την Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2020.

Ως συνέπειες αυτής της ενέργειας επισημαίνει μεταξύ άλλων τα εξής:

– Υποβάθμιση της περιοχής της Φάρκαινας, που σε συνδυασμό με την πρόσφατη οικονομική κατάσταση που έχουν περιέλθει οι τοπικές επιχειρήσεις λόγω της πανδημίας η κατάσταση θα οξυνθεί.

– Απώλεια θέσεων εργασίας και αύξηση της ανεργίας, είτε σε εργαζόμενους του υποκαταστήματος και του τραπεζικού κλάδου γενικότερα, είτε από την ευρύτερη περιοχή και τον ιδιωτικό τομέα.

– Την ακόμη μεγαλύτερη υποβάθμιση της ζωής των κατοίκων των νοτίων προαστείων της πόλης και των Νοτιοχώρων, που εξυπηρετούνται από το συγκεκριμένο υποκατάστημα.

Το Εργατικό Κέντρο Χίου δηλώνει, τέλος, είναι διαθέσιμο να συμμετάσχει σε διάλογο με τους αρμόδιους, «ώστε να βρεθούν λύσεις για να μην χαθούν θέσεις εργασίας από τον τραπεζικό κλάδο, αλλά και να μπορούν να εξυπηρετούνται οι συμπολίτες μας», καταλήγει η επιστολή.

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια