Απάντηση Μηταράκη σε Μιχαηλίδη, αλλά για την ταμπακέρα… γαργάρα

Να απαντήσει αντί του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Σπήλιου Λιβανού σε όσα καταγγέλλει ο βουλευτής Χίου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. κ. Ανδρέας Μιχαηλίδης επιχειρεί ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Νότης Μηταράκης, πλην – όμως – πετά την μπάλα στην εξέδρα.

Για την ενίσχυση της μαστιχοκαλλιέργειας και τη δάσωση, λέει για την αναγκαστικότητα, για τις ποινικές ευθύνες στο αμαρτωλό Κόρης Γεφύρι, παραπέμπει (αν υπάρχουν, λέει) στην δικαιοσύνη, ενώ τώρα λέει πως όλα είναι ξεκάθαρα για να προχωρήσει το έργο, ξεχνώντας ότι την περασμένη Παρασκευή αοριστολογίες μας αράδιασε.

Όσο για το προσφυγικό, που μόλις άκουσε για ερωτήσεις έφυγε τρέχοντας, αναμασά το γνωστό αφήγημά του, αλλά επί της επισήμανσης και των ερωτήσεών μας ούτε νύξη.

Ιδού η απάντηση από το πολιτικό γραφείο του κ. Μηταράκη:

«Ο κ. Μιχαηλίδης προσποιείται πως ξεχνά ότι επί των ημερών του ο ΣΥΡΙΖΑ αμφισβήτησε με νόμο του τότε υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Ευάγγελου Αποστόλου, την αναγκαστικότητα της ΕΜΧ. Ξεχνά ότι δεν έκανε τίποτα για να προχωρήσει το Κόρης Γεφύρι. Τώρα τα πράγματα είναι ξεκάθαρα: το έργο ελέγχθηκε και προχωρά για ολοκλήρωση το 2023. Από τα κυβερνητικά τους χρόνια μιλάνε για «ευθύνες για το έργο», μετά από 5 χρόνια όμως “ευθύνες” δεν καταλογίστηκαν. Αν υπάρχουν, είναι θέμα της δικαιοσύνης.

Σε ό,τι αφορά το μεταναστευτικό. Μάλλον είναι καλύτερα για τον ΣΥΡΙΖΑ να μη μιλά… Έμειναν 367 στη ΒΙΑΛ, που η κυβέρνησή του δημιούργησε με την πολιτική ανοικτών συνόρων που άσκησε και ο κ. Μιχαηλίδης αναπολεί. Αλλά ο κόσμος θυμάται τη Χίο του ΣΥΡΙΖΑ, στη Σούδα, στα Ταμπάκικα, στο λιμάνι, στην πλατεία. Και δεν επιστρέφει πίσω.

Ως προς τις φθηνές “σπόντες”, δεν ταιριάζουν με το ήθος σας».

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια