Απείχε στην ψήφιση της τροπολογίας Καιρίδη ο Μιχαηλίδης, κυνηγά ακόμα «λαθρομετανάστες»

Νωρίς άρχισε τα… όργανα στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ ο βουλευτής Χίου  κ. Σταύρος Μιχαηλίδης, ο οποίος επέλεξε να απουσιάσει από την χθεσινή – Τρίτη 19 Δεκεμβρίου 2023 – κρίσιμη συνεδρίαση της Βουλής, κατά την οποία υπερψηφίσθηκε η τροπολογία του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου για την εργασία των μεταναστών.

Ο βουλευτής Χίου φέρεται να είχε εκφράσει τις έντονες αντιρρήσεις του για την τροπολογία και προκειμένου να μην συνταχθεί – με αρνητική ψήφο κατά την ψηφοφορία – με τον κ. Αντώνη Σαμαρά και τα κόμματα Ελληνική Λύση, Σπαρτιάτες και Νίκη, προτίμησε ή ενδεχομένως του υπεδείχθη από το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ η λύση της αποχής, για να μην εξελιχθούν χειρότερα τα πράγματα.

Με την ενέργειά του αυτή απεδείχθη… συνεπής ως προς την στάση του στο προσφυγικό – μεταναστευτικό, αφού κατ΄ επανάληψη έχει εκφρασθεί κατά των «λαθρομεταναστών», τους οποίους ανηλεώς κυνηγούσε, όπως ο ίδιος με… περηφάνεια έχει παραδεχθεί, κατά την θητεία του στο Λιμενικό Σώμα.

Άφαντος ο Σταύρος Μιχαηλίδης, ούτε φωνή, ούτε μήνυμα

Ο astraparis.gr επιχείρησε από το βράδυ της Τρίτης να επικοινωνήσει με τον κ. Μιχαηλίδη, προκειμένου να έχει και την δική του άποψη για το θέμα, θέτοντάς του το ερώτημα για ποιόν λόγο απουσίασε από την κρίσιμη συνεδρίαση της Βουλής. Στα μηνύματά μας ουδεμία απάντηση λάβαμε μέχρι την ώρα της δημοσίευσης του παρόντος ρεπορτάζ.

Το γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, στο οποίο το βράδυ της Τρίτης θέσαμε το ερώτημα αν γνωρίζουν τον λόγο της απουσίας του βουλευτή τους από την ψηφοφορία, η απάντηση ήταν ότι δεν γνωρίζουν.

Σε απάντησή του που έφτασε αργότερα ο κ. Μιχαηλίδης σημειώνει: «Δεν αντιλαμβάνομαι γιατί χρειάζονται επεξηγήσεις. Καλά και ευλογημένα Χριστούγεννα». 

Τι έγραψαν άλλα μέσα ενημέρωσης

Επί του ιδίου θέματος υπήρξε από χθες πληθώρα δημοσιευμάτων σε ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης. Ενδεικτικά:

https://www.newsbreak.gr: Όπως όλα δείχνουν, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στη Χίο Σταύρος Μιχαηλίδης, συνειδητά καταψήφισε την Τροπολογία για την νομιμοποίηση των παράνομων μεταναστών.

Εάν η είδηση αυτή επιβεβαιωθεί, τότε μιλάμε για αντάρτικο του βουλευτή κόντρα στην κεντρική γραμμή με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τις πληροφορίες του Newsbreak.gr υπήρξε και άλλους αντάρτες του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος όμως μεταπείστηκε την τελευταία στιγμή.

https://www.topontiki.gr/:Απουσίαζαν από την ψηφοφορία ο βουλευτής Χίου του ΠΑΣΟΚ Σταύρος Μιχαηλίδης που φέρεται να είχε ενστάσεις και επέλεξε να απέχει…

https://www.protothema.gr: Από την διαδικασία απουσίαζαν 5 βουλευτές μεταξύ των οποίων και ο βουλευτής Χίου με το ΠΑΣΟΚ Σταύρος Μιχαηλίδης ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες είχε εκφράσει ενστάσεις για την τροπολογία. 

Σύμφωνα με τα πρακτικά της συνεδρίασης της Βουλής, δύο από τους τρεις βουλευτές από το κόμμα Σπαρτιάτες απέστειλαν επιστολή, με την οποία δηλώνουν ότι αν ήταν παρόντες θα ψήφιζαν αρνητικά, ενώ κατά τις υπάρχουσες πληροφορίες η επίσης απούσα βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. κα Έλενα Ακρίτα ήταν ασθενής με κορονοϊό.