Απεργία διαρκείας από τους εργαζόμενους στην υπηρεσία ασύλου

Σε απεργία διαρκείας προχωρούν από σήμερα Παρασκευή 24 Απριλίου 2020, οι συμβασιούχοι υπάλληλοι της υπηρεσίας ασύλου αντιδρώντας στην απόφαση του υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Νότη Μηταράκη να προχωρήσει στην ανανέωση της σύμβασης 629 εργαζόμενων και στην απόλυση των 17.

Για τους 17 συμβασιούχους που απολύονται το σωμ,ατείο καταγγέλει ότι η απόλυση τους, αποτελεί συνδικαλιστική δίωση. Όπως σημειώνει σε ανακοίνωση που εξέδωσε το σωματείο, κατά τη συνάντηση που είχαν με τον υπουργό, αναφορικά με τις απολύσεις, ο κ. Μηταράκης επικαλέστηκε άλλοτε «νομικά», άλλοτε «υπηρεσιακά» κωλύματα, τα οποία παρά τις επίμονες εγκλίσεις του σωματείου και της ΑΔΕΔΥ ουδέποτε διευκρίνισε. Επικαλέστηκε, μάλιστα, υπηρεσιακό έγγραφο, την προέλευση του οποίου αορίστως ονομάτιζε ως νομική, ενώ όταν του ζητήθηκε η παράδοση αυτού, προέβαλε πλείστες δικαιολογίες, μεταξύ των οποίων, προσωπικά δεδομένα, ονόματα εμπλεκόμενων υπαλλήλων, έλλειψη εννόμου συμφέροντος, καταβάλλοντας κάθε προσπάθεια για να αποφύγει τη χορήγηση του εγγράφου βάσει του οποίου πάρθηκε μία τέτοια απόφαση διακριτικής μεταχείρισης εις βάρος των συναδέλφων.

Σε απεργία διαρκείας καλεί το σωματείο ζητώντας από τα μέλη του, να συσπειρωθούν, προασπιζόμενοι τα δικαιώματα τους στην εργασία και τη συνδικαλιστική δράση, αφού το μόνο “μεπτό” των 17 απολυόμενων προφανώς είναιη εμπειρία και η συνδικαλιστική τους δράση.

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια